Davidsfonds Oosterzele, Toast Literaire

22/01/2017, Toast Literaire, Gemeentelijke bibliotheek Oosterzele,
DDL toast literair davidsfonds oosterzele.jpg

Sacha Bl é ( °1971)
Hij leeft heel erg van boeken. In zijn ideale wereld kan hij vooral ongestoord lezen en schrijven. Hij kan aan iedereen de boeken aanraden van in het bijzonder Márquez, Hesse en Streuvels. En zo goed als alle gedichten van Milosz, Borges en Alberti.

Appel met kind (Stanza, 2016)

Appel met kind is de vijfde gedichtenbundel van de Vlaamse dichter Sacha Bl é (1971). Op ontroerende wijze brengt hij in deze bundel ode’s aan schrijvers en schilders die hij bewondert, aan wijlen streekgenoot Luc de Vos (Gorki) en aan zijn twee jonge zonen. Over zijn vorige bundel Zie maar (2010) schreef Abe de Vries: ‘Bl é laat mensen van vlees en bloed aan het woord. Verfrissende, originele po ëzie die op een opmerkelijke wijze ge ëngageerd is.

muzikale omlijsting :  Patricia George
iEen muzikante in hart en ziel. Reeds op jonge leeftijd volgde zij pianoles bij Bart Verhulst aan de Kunstacademie te Poperinge. Daarnaast kreeg zij aan dezelfde Kunstacademie klassiek accordeon van Ludo Van Daele. Op 17-jarige leeftijd besliste zij om van accordeon haar beroep te maken en studeerde onder andere accordeon en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Roger Eggermont en Theo Mertens waar zij onder meer de Eerste Prijs accordeon en de Eerste Prijs kamermuziek telkens met onderscheiding behaalde.
Patricia ging op wereldtournee met de productie “La tristezza complice” naar een choreografie van Alain Platel in samenwerking met het productiehuis LOD en Les Ballets Contemporains de la Belgique.  In 2009 richtte zij samen met Michael De Weert, Sarah Vandendriessche, Tine Van Parys en Bart Zwaan CIRCACINCO op waar de sensuele, fijngevoelige en karaktervolle tangomuziek momenteel centraal staat.  Patricia speelt heden in de producties “Karussell” van Pantalone en “Peer” van Laika. Naast free-lance muzikant verdiept zij zich ook in het schrijven van eigen muziek en arrangementen.
Tevens is zij actief als leerkracht accordeon, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Academie de Kunstbrug Gent.