Kerstboomverbranding d’Ertegemse Trekkers

Ertegemse trekkers kerstboom 2017 21.jpg

Erwetegem, 22/01/2017: Gisterenavond organiseerden d’Ertegemse Trekkers naar goede jaarlijkse gewoonte een kerstboomverbranding. Dit om het sociaal bindweefsel tussen inwoners en nieuwkomers letterlijk aan te wakkeren. Wij waren er bij en brachten alles in beeld, met foto’s en enkele mooie video’s.  

Naar goede gewoonte hadden d’Ertegemse Trekkers kosten noch moeite gespaard om alles zo aangenaam en gezellig mogelijk aan te kleden: vuurkorven, verwarmde tenten, lekkers om te eten en drinken… Meer moet dat niet zijn.

Eerst was er kerstballenworp voor kinderen en die voor volwassenen, telkens met leuke prijzen voor alle deelnemers. Tussendoor zorgde de band The Breezze uit Oudenaarde voor muzikaal vertier.

Daarna was het de beurt aan de vuurspuwer van Theater Krijmfresj om iedereen voor te bereiden op het hoogtepunt van de avond: de kerstbroomverbranding. Zijn spektakelrijke show ontlokte heel wat oh’s en ah’s bij het publiek dat zo letterlijk en figuurlijk opgewarmd was.

Daarna trokken de kinderen met fakkels richting de plek waar de kerstbomen verbrand werden. Het was de vuurspuwer die het vuur aan de lont stak.

X