Carnaval: Machtsoverdracht in Merelbeke (en meer…)

DDL merelbeke carnaval machts overdracht (5)

Merelbeke, 25/03/2017:  Op klokslag 18.13u begon de ceremonie van de machtsoverdracht in de raadszaal te Merelbeke. Niet iedereen had een plaatsje want het is elk jaar drummen voor een plekje. Iedereen wil meemaken hoe op een ludieke manier de Merelbeekse politici in de kijker worden gezet. Dit jaar was het thema Afrikaans, verwijzend naar  de zusterstad Toucountouna in Benin, waarmee een deel van het schepencollege van Merelbeke een stedenband mee onderhoudt.  

Ook is de Vlaamse leeuw terug, die vergeten was op de 11 juli viering, als rode draad.
Vooreerst werden de winnaars van de tekenwedstrijd in de prijzen gezet, Geike Tavernier kaapte de eerste prijs weg.

Ook werd de feestschepen carnaval bekent gemaakt. De eer ging naar een ocmw lid, die ook al jaren naaister van dienst is voor twee carnavalgroepen: ocmw- en raadslid Monique Loeman .

Bij de overhandiging van de sleutel kreeg de tweede Prinse Duivelke 1 het woord. Velen denken: ook al is er maar 1 kandidaat, het is gemakkelijk. dat is niet zo: bij proef werden er tien vragen gesteld aan  de derde schepen Pascal Rousseaux en de Burgemeester Filip Thienpont, waarbij Thienpont met 1 punt verloor. Pascal Rousseaux mocht met een pruik blauw/wit in de stoet mee stappen. Voor Filip zag het er anders uit. Met de handen om het hoofd luisterde hij naar het verdict, dat luide als volgt: op de popverbranding is gewenst in de volgende erecode te verschijnen als Voil Janette, en het dragen van de volgende attributen : hoge hakken, blonde pruik, nylonkousen en bijpassend bovenstuk. Het publiek kijk er alvast naar   uit.

Als ontknoping had niemand voorzien dat Tim een huwelijksaanzoek deed aan de hofdame Cindy. Na een oorverdovend applaus ging de receptie van start en het bonte gezelschap trok verder naar de Selecta hallen voor het groot prinsenbal met een gastoptreden van Sam   Gooris.

DDL