Sint-Barbaracollege Zottegem: er zit muziek in de natuur!

Puur_natuur_(10)

Zottegem, 07/05/2017 –  Aansluitend bij het milieuproject van het Sint-Barabaracollege in Zottegem brachten Rosita & Herman Dewit (leden ex-volksmuziekgroep ’t Kliekske) op vrijdag 5 mei drie concerten met hun nieuwste programma “Muziek puur Natuur” voor de lagere en kleuterafdelingen. En de kinderen deden uiteraard mee. (PDV)

Het is geweten: Rosita en Herman Dewit hebben vele pijlen op hun (muzikale) boog. Na 6 recyclageprogramma’s stonden ze nu op het podium met “MUZIEK PUUR NATUUR”.  En ja, er zit muziek in de natuur! Met hun natuur-lijke creativiteit cre ëren deze muzikanten opnieuw een resem van perfect klinkende muziekinstrumenten, uitsluitend uit natuurlijke materialen gemaakt.

Vlierenhouten takken, rietstengels, koehoorns, beenderen, noten, rundsblazen, schelpen, leistenen, stro enzomeer… zijn de natuurlijke basismaterialen.
Herman transformeert ze bedreven en zonder verpinken om tot allerlei fluiten, een klarinet, een doedelzak, een lei-o-foon, een rietpijp, een mondboogharp en niet te vergeten een plankciter en nog veel meer….

De verrassende klankrijkdom van deze originele creaties, alsook het gebruik van poppen en plakaatliederen, zorgen voor een interactief
en milieubewust spektakel voor jong en oud.


Voor de kleuters brachten Rosita en Herman een muzikaal verhaal waar onze allerkleinsten naar konden luisteren, meespelen, kijken, meezingen en dansen. Hiervoor gebruikten Rosita en Herman een variatie van muziekinstrumenten en poppen, liedjes en melodietjes die in een verstaanbaar en rustig tempo voor het jonge volkje worden gebracht.