Ninove schittert tijdens 1.000 km KOTK

SORI8768

Ninove, 30/05/2017 –  Tijdens de 1.000 km van Kom op tegen Kanker van afgelopen weekend was Ninove uitverkoren als KOTK-gemeente. De Ninovieters vervulden hun rol met verve en maakten er een topweekend van. Onze reporter Sophie Richez ging een kijkje nemen en keerde terug met een uitgebreid fotoverslag. (SR)

Emotie

Duizenden enthousiaste supporters gaven het peloton van zo’n 850 fietsers een warm welkom in Ninove. Een emotioneel moment, zowel voor de renners als de supporters.

Langste erehaag

Ninove ging de concurrentie aan met de drie andere middagsteden. Trofee van de Langste Erehaag ging naar Bocholt. Ninove bracht zondag 2731 mensen op de been, maar dat waren er welgeteld 101 te weinig.


Evenementendorp

Tussen 11 uur en 17 uur viel er heel wat te beleven in en rond het evenementendorp op de parking van wzc Klateringen aan de Centrumlaan.

De Grootste Kaffeeklasj

Ninove organiseerde de grootste kaffeeklasj. Iedereen kon er mee aanschuiven voor een stuk taart, gebakken door verenigingen en vrijwilligers. Deelnemers konden hun eigen servies meebrengen en nadien verkopen. De opbrengst ging naar Kom op tegen Kanker.

SORI8673

(Sophie Richez)