Sinksenkermis Oosterzele, d é feesten van de vernieuwing

DDL sinksen kermis oosterzele 0 (2)

Oosterzele, 08/06/2017 – Het gloednieuw Sinksencomit é heeft de feestgangers op de editie 2017 van de Oosterzeelse Feesten een indrukwekkend programma voorgeschoteld. Voorzitter Wim Magerman en het bestuur van het Sinksencomit é maken een heel positieve balans op van deze editie met veel traditie en tal van nieuwigheden (de kermisreceptie werd een mooi succes). (R 17, foto’s DDL)

Zes dagen feest

Zes dagen lang gold de wet van Sinksenkermis Oosterzele. Er viel opnieuw veel te beleven: een vertrouwde cocktail van muziek, animatie, volksvermaak (het kaarten, schieting, golfbiljarttornooi), bingo, concert Koninklijke Harmonie Con Animo, openluchtfuif (nieuw event), rommelmarkt, kinderanimatie, cava- en gin bar, vrij zangpodium, eierwerpen, rondgang en optreden van de Toape Geraapte, coverbands, afterparty, La Cuenta, kermisreceptie na zielendienst, 2 Play live, Kurt Burgelman (Bieze Baaze), travestieshow Madame Zaza, Gitsy Streetband, schlagerzangers Marc Tompson en Marcoff, Kevin Kenzo (imitator Andr é Hazes), Djuna (imitator Jetti Palletti), letterlijk en figuurlijk veel vuurwerk, ambiance in de caf és, kermisattracties, avondmarkt, veel bakken bier,…

Legendarische uitstraling is terug

De legendarische uitstraling van Sinksenkermis is terug, met vooral veel dank aan voorzitter Wim Magerman, die zich samen met het bestuur, heeft afgesloofd om er opnieuw een topkermis van te maken. Al wie neerstreek in Oosterzele kwam terecht in één gezellig gemoedelijk volksfeest. De Sinksenkermis staat opnieuw op de rails. Zes dagen lang stelde de gemeente zich gastvrij open voor de feestvierders. Het uitgebreid kermisprogramma met 55 items heeft indruk gemaakt.

Over het Dorp, de Windekekouter, Keiberg, Smissenbroek hing iets heel feestelijk: vrij aangename temperaturen (op dinsdag was het weliswaar beduidend frisser, het bleef gelukkig droog tijdens de avondmarkt), de muziek en de animaties verblijdden de harten, de caf és, feesttent Con Animo, en de terrassen zaten overvol en de onvermijdelijke pintjes deden de rest. De kermis heeft dankzij het uitgekiend programma van het Sinksencomit é zijn reputatie terug, de geslaagde muzikale optredens, de vele animaties, de markten, de wielerwedstrijden, ambiance,…kortom de Sinksenkermis is opnieuw springlevend.

Tradities

Het Sinksencomit é waakt erover dat aloude tradities niet teloor gaan. De certitude op de kermis: het vuurwerk (alweer magistraal, weet iemand wanneer ooit de eerste editie was?, laat het ons weten), de rommel- en de antiekmarkt, de avondmarkt (de 42 ste editie), de schieting, de kermisattracties, de wielerwedstrijden, het KSA-event, de plechtige zielendienst wordt al heel lang in eer gehouden (veel lof voor het Gangulfuskoor en de Koninklijke harmonie Con Animo). Een mooie traditie en een mooi menselijk gebaar.

Zes dagen lang werd de feestzone ondergedompeld in een gezellige kermissfeer. Het nieuw concept, de kermisreceptie sloeg aan, een goed idee van voorzitter Wim Magerman,   het Sinksencomit é en Con Animo. Veel goedgemutste dagjesmensen zakten af naar de Oosterzeelse Feesten. De oudere generatie heeft het nog altijd liever over de Sinksenkermis.

Rode draad

De rode draad door de Sinksenkermis is muziek. Het publiek werd getrakteerd op ronduit schitterende optredens. Steengoede bands en deejays zwaaiden de scepter over de Oosterzeelse Feesten. E én van de revelaties werd Oosterzelenaar Marc Van der Biest, schlagerzanger Marcoff gooide hoge ogen. Je kreeg het echte fiesta-gevoel. Het publiek aansteken is voor Marc het begin van de strijd. ‘Verrassend goed’, vond het publiek. Het entertainen zit hem duidelijk in het bloed. Zo’n uitgebreid programma heeft uiteraard een kostprijs, maar dankzij de sponsors (netjes vermeld in fraaie kermisbrochure), het gemeentebestuur, en de vele medewerkers, de vrijwilligers kon men de feesten gratis houden voor de bezoekers.

De Oosterzeelse Feesten mogen terecht geassocieerd worden met plezier maken. De Sinksenkermis 2017, een verhaal met vele hoofdstukken waarvoor heel wat inspiratie en creativiteit nodig is. Het aanbod was dit jaar gigantisch en we vinden dat we dat eens sterk in de kijker mogen zetten. Een gemeente moet meer zijn dan functies. Het moet een plaats zijn om samen te zijn en te genieten van het gebeuren, de Sinksenkermis. Maar tenslotte zijn het de vele feestgangers die van de Oosterzeelse Feesten maken wat ze zijn: één gemoedelijk volksfeest.

 

(Reporter 17, foto’s DDL)