Nederlandse Monique Van De Ree, wint voor Evelien Debboudt (Hillegem) en Sofie De Vuyst (Herzele)

sized_1-RUDY8626

Sport, 19/06/2017 – De Nederlandse Monique Van De Ree heeft zaterdag de vierde editie van de Grote Prijs Van Eyck Sport gewonnen. Ze haalde het voor Evelien Debboudt (Hillegem) en Sofie De Vuyst (Herzele). (RS)

 

De wedstrijd staat te boek als de achtste manche in de Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen. Er kwamen 84 dames aan de start, klaar voor een afstand van 99,6 km of zes ronden van 18,6 kilometer lang.

sized_1-RUDY8079

Na 16 kilometer kregen we 6 leidsters: Kim De Baat, Steffy Van den Haute, Demmy Druyts, Sofie de Vuyst, Dani Christmas en Lensy Debboudt. De zes fietsten al snel 20 seconden bij elkaar na goed 32 kilometer liepen ze 2 minuten uit op het peloton.

sized_1-RUDY8110

Drie rensters probeerden na 60 kilometer weg te geraken uit de kopgroep: Dani Christmas, Lensy Debboudt en Sofie De Vuyst. Hun opzet slaagde, ze namen   30 seconden op de 3 achtervolgers Kim, Steffy en Demmy.

De 3 gingen de laatste ronde in met een voorsprong van 25 seconden op een groepje van 13 rensters: Demmy Druyts, Nathalie Verschelden, Lotte Van hoek, Kim De Baat, Jessy Druyts, Evelien Debboudt, Sarah Inghelbrecht, Karen Verhestraeten, Kylie Waterreus, Juliett Vandekerckhove, Valerie Demey, Margot Dutour en Monique Van De Ree.

sized_1-RUDY8488

We krijgen 16 leidsters, de 3 werden gegrepen door de 13 achtervolgers. In de achtergrond probeerde Thalita De Jong nog aansluiting te krijgen bij de kopgroep, maar ze was er aan voor de moeite.

Een aanval van Evelien Debboudt, Sofie De Vuyst en Monique Van De Ree leidde tot een voorsprong van goed 50 meter in de laatste kilometer. De drie werden niet meer gegrepen en spurtten voor de overwinning.

De Nederlandse Monique Van de Ree haalde het voor Evelien Debboudt en Sofie de Vuyst. Dani Christmas ( GBR ) won de prijs van het sprintklassement.

Uitslag

1 Monique Van De Ree ( NED ) — 2 Evelien Debboudt — 3 Sofie De Vuyst — 4 Jessy Druyts — 5 Sarah

Inghelbrecht — 6 Kim De Baat — 7 Juliette Vandekerckhove ( FRA ) — 8 Kylie Waterreus ( NED ) — 9

Lotte Hoek — 10 Dani Christmas ( GBR )

(Schietecatte Rudy)