De koers Aspiranten Parike: 12, 13 en 14 jaar

20170708 parike koers RSchietecatte 12 jaar (1)

Parike, 10/07/2017 – Milan Van Den Houte,  Belgisch Kampioen Yoran Van Gucht en  Xander Hubo winnen afgelopen zaterdag hun wedstrijd terwijl Jade Linthout en Fien Masure de sterkste meisjes zijn. Onze reporter Rudy Schietecatte brengt uitgebreid verslag over een boeiende wielerdag.  

 

Milan Van Den Houte behaalt vierde zege te Parike.

Zaterdag 08/07/2017 stonden de aspiranten 12-13 en 14 jaar aan de start te Parike. Als eersten gingen de 12 jarigen van start, Met 38 verschenen ze aan de start, waar van 1 meisje, Dina Boels. De 12 jarigen moesten 20,2 kilometer afleggen, goed voor 8 ronden wedstrijd. Na 2 ronden wedstrijd krijgen we nog altijd een gesloten peloton. Niemand durf of kan niet, met telkens een stukje beklimming van de Parikeberg. In de 5de ronde krijgen we een versnelling in het peloton, maar niemand kan het peloton ontlopen, enkel renners die moeten lossen. Het zijn de renners van KTC — Cycling Team die het initiatief nemen. Maar alles blijft samen, we gaan naar een massasprint. Milan van Den Haute (WOOP) Haalt het voor, Yarno Heymans en Lars Vanden Heede. Provinciaal Kampioen Tijdrijden Milan behaalt zo zijn 4 de zege.

Uitslag

1 Milan Van Den Haute — 2 Yarno Heymans — 3 Lars Vanden Heede — 4 Arne Desimpelaere — 5 Dina Boels — 6 Rune Duflo — 7 Tom Crabbe — 8 C édric Baudewijns — 9 Thor Siebens — 10 Maxence Boelaert.

 

Belgisch Kampioen Yoran Van Gucht haalt het voor ploegmaat Dario Van Der heyden.

Belgisch Kampioene Jade Linthoudt de snelste bij de meisjes.

Bij de 13-jarigen stonden ze met 33 aan de start waaronder 5 meisjes, Belgisch Kampioene Jade Linthoudt, Malaika Feys, Febe De Smet, Emma Duchateau en Shania De Prijck. De 13-jarigen kregen 25 kilometer onder de wielen geschoven, goed voor 10 ronden wedstrijd. Vanaf ronde 1 krijgen we een aanval van Jade Linthoudt, met in haar spoor, Yoran Van Gucht. Na 5 kilometer krijgen we 2 leiders Yoran van Gucht en Dario Van Der Heyden. De leiders nemen 11 seconden op een jagend peloton, met in de voorste gelederen Jade Linthout. De 2 ploeggenoten werken goed samen en lopen steeds verder uit, met een bonus van 15 seconden. Matti Van Speybroek gaat op zoek naar de leiders, maar die verdubbelen hun voorsprong. Bij de meisjes is het jade Linthoudt die de leiding heeft voor Shania De Prijck. De 2 ploeggenoten Yoran en Dario zullen zullen het moeten uitvechten aan de finish, wie de snelste is. Yoran Van Gucht haalt het voor Dario Van Der Heyden, Mauro Van Mergel wint de pelotons spint voor Matti Van Speybroek.

Bij de meisje is de overwinning voor Jade Linthoudt voor Shania de Prijck en Malaika Feys vierde word Emma Duchateau en vijfde Febe De Smet.

Uitslag;

1 Yoran van Gucht — Dario Van Der heyden — 3 Mauro Van De Mergel — 4 Matti Van Speybroek — 5 Warre Van Den Meersche — 6 Otis Uyttenhove — 7 Tyler Smet — 8 Yorick Slaets — 9 Kenji Van Cleemputte — 10 Asger De valck.

 

Xander Hubo klopt sprinter Milan de Meester.

Fien Masure staat haar mannetje, word derde in de sprint en eerste meisje.

Als laatsten stonden de 14-jarigen aan de start, met 23 renners en 3 meisjes. Voor een totaal afstand van 35 kilometer, goed voor 14 ronden. Het is wachten tot de 5de ronde, 5 renners kunnen een kloof slaan o.a. Milan De Meester, Xander Hubo, Stijn Martens. Maar de 5 worden weer snel tot de orde geroepen onder leiding van Fien masure en een jagend peloton. Na half weg koers is alles nog samen. Ook de provinciale Kampioene Fien Masure is niet weg te slaan voor aan het peloton. We stevenen af op een sprint, met een renner of 15. Het word een millimeter sprint tussen Xander Hubo en Milan De Meester, waar uiteindelijk Xander aan het langste eind trekt voor Milan. Fien Masure behaallt een mooie derde plaats.

Uitslag

1 Xander hubo — 2 Milan De Meester — 3 Fien Masure — 4 Cedric Van raemdonck — 5 Stef Van Renterghem — 6 Milan Van Gool — 7 Mauro Delm é — 8 Stef Janseghers — 9 Tim Lamon — 10 Kiero Scheerlinck.

Meisjes;

1 Fien Masure — 2 Brooklyn De Meuter — 3 Silke Vanderstraeten.

Schietecatte Rudy