Verslag Aspiranten Michelbeke

14 jaar (8)

Gisteren streden de 12-, 13- en 14-jarige aspiranten in Michelbeke voor de overwinning. Onze wielerreporter Rudy Schietecatte was ter plaatse en zorgde voor een uitbreid verslag boordevol mooie foto’s. (RS)

Aspiranten 12 jaar

Milan Van Den Haute Klaar voor het Belgisch Kampioenschap

 

Zaterdag stonden drie ëndertig, 12-aspiranten aan de start. Ze dienden negen ronden van twee kilometer vierhonderd meter afleggen. Met telkens een deel van de Lepelstraat. Vanaf de tweede ronde kregen we een aanval van Milan Van Den Haute, hij nam snel 20 seconden. In de achtergrond kreeg Vlaams Kampioen Liam Van Bylen geen medewerking, er zaten namelijk drie ploeggenoten van Milan in de achtervolgende groep.

Ook Xaydee Van Sinaey,   één van de meisjes, zat in de achter volgende groep en wist haar mannetje te staan. Milan ging de laatste ronde in met een bonus van één minuut en 3 seconden en werd niet meer gegrepen. Milan uit Oudenaarde toonde zich klaar voor het Belgisch Kampioenschap te Lierde — Deftinge volgend weekend. De tweede plaats ging naar ploeggenoot Victor Hoorens die vorige week nog een vierde plaats behaalde op het loodzware parcours te Markedaal. Derde werd Liam Van Bylen die vorige week de bloemen mocht mee nemen naar huis.

Bij de meisjes ging de eerste plaats naar Xaydee Van Sinaey, voor Sara Schildermans.

12 jaar (9)

Uitslag

1 Milan Van Den Haute — 2 Victor Hoorens — 3 Liam Van Bylen — 4 Rune Duflo — 5 Yarni Heymans — 6 Gilles Dockx — 7 Xaydee Van Sinaey — 8 Arne Desimpelaere — 9 Basiel Baert — 10 Witse Omloop.

 

Aspiranten 13 jaar

Belgisch Kampioen Yoran Van Gucht wint

Met 38 verschenen ze aan de start voor 26 kilometer wedstrijd, waarvan 2 meisjes: Belgisch Kampioene Jade Linthoudt en Shania De Prijck.

In ronde twee kregen we vier renners voorop met lichte voorsprong waaronder Matis De Meijts. De volgende ronde heeft Matis het gezelschap gekregen van Yoran Van Gucht, ook Noah Schepens kan aansluiting maken. In de achtergrond probeerden met succes naar de leider toe te rijden:  Xander Verhagen, Matti Van Speybroek, Otis Uyttenhove en Aaron Dockx.  

Met nog drie ronden wedstrijd kregen we zeven leiders en twee achtervolgers: N éo Lamot en Iben Rommelaere. Een sprint met zeven renners leek beslissend te gaan zijn, maar daar dacht Yoran Van Gucht anders over. Hij ontvluchtte zijn zes metgezellen en kwam alleen aan. Tweede werd Sacha Prestianni, voor Matti Van Speybroek.

Bij de meisjes haalde Jade Linthoudt het, voor Shania De Prijck die volgende zondag ook elkaar het vuur aan de schenen zullen leggen tijdens het Belgisch Kampioenschap.

13 jaar (6)

Uitslag

Yoran Van Gucht — 2 Sacha Prestianni — 3 Matti Van Speybroek — 4 Xander Verhagen — 5 Matis De Meijts — 6 Otis Uyttenhove 7 Aaron Dockx — 8 N éo Lamot — 9 Iben Rommelaere — 10 Milan Hollebeke.

 

Aspiranten 14 jaar

Matthis Avondts sneller dan Jelle Harteel

Als laatsten was het de beurt aan de 14-jarigen, zij kregen 36 kilometer onder de wielen geschoven. We kregen een langgerekt peloton onder leiding van Xander Hubo. Heel wat renners krijgen het al snel moeilijk, met telkens een deel van de Lepelstraat en onder een hoog tempo.

Vooraan vormde zich een kopgroep van een renner of twintig met onder andere Jelle Harteel, Xander Hubo, Matis Avondts, Pieter Pauwels, Thibau Dhooge, Kenzo Gaytant, Arne Van Cauwenberghe, Milan Kuypers, Jens dalle, Kobe Verreydt en Michiel Lambrecht. Heel wat ronkende namen in de kopgroep, maar niemand geraakte echter weg. Met nog vijf ronden te gaan was nog alles mogelijk.

Jelle Harteel nam de kopgroep op sleeptouw, en we stevenden af op een sprint met een renner of twintig.  Mahis Avondts  haalde voor Jelle Harteel en Joppe Heremans.

Uitslag

1 Mathis Avondts — 2 Jelle Harteel — 3 Joppe Heremans — 4 Michiel Lambrecht — 5 Jarne Van Der Eycken — 6 Kobe Verreydt — 7 Pieter Pauwels — 8 Thibau Dhooge — 9 Dries Belmans — 10 Kenzo Gaytant.

Schietecatte Rudy

X