Eerste kunstroute in Oosterzele valt in de smaak: fotoreportage

 

4 de pastorie hilde goossens 1-2

Oosterzele, 20 augustus 2017. Met speeches van schepen van cultuur Marleen Verdonck, Steven Temmerman (vtbKultuur Land van Rode), curator Guido De Vos en schepen Toerisme Jean Marie De Groote werd op donderdag 17 augustus in de Stokerij Van Damme in Balegem de eerste ‘Kunstroute Oosterzele’ officieel voorgesteld en geopend. Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus konden kunstliefhebbers in Oosterzele op elf unieke locaties kunstwerken gaan bewonderen van 23 geselecteerde kunstenaars. (R 17, foto’s DDL).

We kunnen niet genoeg onderstrepen hoe lovenswaardig het initiatief is van vtbKultuur Land van Rode en het gemeentebestuur Oosterzele om een kunstroute te organiseren voor een breed publiek. Ook een dikke pluim voor de ondernemingszin van curator Guido De Vos die met schilderkunst, fotografie, grafische kunst, beeldhouwwerk, po ëzie,…een geslaagde selectie maakte. Hij pinde zich niet vast op één stijlrichting. Het mooie aan de Kunstroute (30 km) die doorheen de zes deelgemeenten van Oosterzele slingerde: ze viel fel in de smaak, ze boeide zowel kunstkenners als leken. Er vielen in Stokerij Van Damme, Loods Steengroeve, Klepmolen, B&B De Pastorie (Balegem), Blauw Kasteel (Scheldewindeke), Erfgoedhuis (Moortsele), Atelier Rebecca Carron, Atelier Germain Beeckman, Oosterhoeve (Oosterzele), kerk Landskouter, kerk Gijzenzele, verrassende werken te ontdekken. De kunstroute   verbindt de locaties met enig mooie landschappen van de fusiegemeente Oosterzele.

Stelden tentoon op de Eerste Oosterzeelse Kunstroute: po ëzie (Andy De Smul, Jan De Vis, Yerna Van Den Driessche, Marc Galle), Kunstfotografie (Hanne Lamon, Lisa Van Damme, Arne Van Wijnsberge, Barbara Reyns), grafisch werk (Giovanni De Clercq), schilderijen (Hilde Goossens, Carine Hantson, Rebecca Carron, Hilde De Smet, Marc Galle, Wim Carette, Luc Standaert, Julien Moreels, Ronny Van Twembeke, Luc Van der Beken, Willem Vanhuyse, kunstgroep Art-ua), bronzen sculpturen (Hilde Van de Walle, Germain Beeckman), keramiek (Carine Hantson), divers beeldend werk/specials (Guido De Vos).

Kunstenaars ontvingen je, toonden met veel overgave hun werk, vertelden over de manier waarop dat tot stand komt. Je kreeg de gelegenheid om vragen te stellen en feedback te geven — een dialoog die vruchtbaar is voor kunstenaar én kijker. Ze krijgen terecht een erkenning in binnen- en buitenland. De kunstroute haalde kunstenaars uit de regio Oosterzele — Zottegem uit het verborgene van hun atelier. Wat een potentieel! (Reporter 17, Danny De Lobelle)