Gunther Persoons uit Appelterre wint unieke Golf tijdens Vag In Zottegem

IMG_0998

Zottegem, 22/08/2017 – Tijdens de Vag-In Zottegem van afgelopen weekend werd een unieke Golf 1 oldtimer verloot. Gunther Persoons was de gelukkige. Check hierna het verslag en een uitgebreide fotoreportage.

IMG_0548

“Het was opnieuw een huzarenstuk, maar het is ons toch maar weer gelukt”, tonen organisatoren Toon Hylebos en Nikie De Clercq zich tevreden na de succeseditie.  “De eerste weekendeditie startte rustig met een 50-tal campers die op zaterdag na een heerlijke collectieve barbecue genoten van een goed optreden van de Grey Nomads. Niet iedereen ging vroeg slapen omdat er een gezellig feestje ontstond, waardoor we zondag de eerste oldtimers zondagochtend met kleine oogjes 8u zagen toekomen terwijl een 20-tal standhouders al aan het opstellen waren. Tegen de middag stonden er al 200 oldtimers te blinken en bracht de Nederlandse band Company of Sinners er de sfeer in met akoestische live setjes tussen de wagens.”

“Ondertussen was het ook druk aan de tent naast de bar, want daar kon men de laatste lotjes kopen voor de Golf 1 die later op de dag zou worden verloot onder de aanwezigen. De wagens bleven toestromen en ook steeds meer oude brommertjes. Want de Vag In was ook de start- en aankomstplek van een rondrit van de Zottegemse brommerkesclub Leste Vitesse. Wanneer deze vertrokken kwamen ook de eerste wagens vol modder terug die het offroad roadbook hadden gereden, een rondrit door de Vlaamse Ardennen van een kleine 40 km over veldwegen, zonder pijltjes. De chauffeurs kregen enkel een boek met bolletje pijltjes en afstanden waar men moet afslaan. Zoals in rally’s, een beetje avontuur door onze prachtige streek (lacht).”

“De Nederlandse band Company of Sinners sloot haar bezoek af op het podium van Black Cat Bone, waarna de volgende band Pussy Willow zich klaarmaakte  om een spetterend muzikaal einde te brengen aan de dag, ze speelden covers van oude en nieuwe rock- en popliedjes. Terwijl de kinderen zich rot amuseerden op het springkasteel, met de pony en allerhande speelgoed, bleven bezoekers lotjes kopen om de Golf te winnen. We mochten ook burgemeester Jenne De Potter verwelkomen en Annie van Vzw Bijeva, aan wie we achteraf de opbrengst van de trekking schonken. Na Pussy Willow kon de prijsuitreiking starten.

“9 prijzen werden uitgedeeld, gaande van de mooiste camper – het thema van deze editie – over wicked wheels, stinkt rat, trailer tramp, offroad, fucking foreigner, vagin@ward, gekozen door de vrouwen van de VAG-In crew. En de prijs van “becane motto” voor leukste brommertje, overhandigd door de president van de leste Vitesse. Daarna was het tijd voor het langsverwachte moment, de trekking van het winnende Golf 1-lot. Annie van Bijeva werd er bijgehaald om deze zware job uit te voeren. Nikie van Nick’s autohouse schudde de lotjes nog eens door elkaar en gaf Annie de kans om het lot te trekken.”

“De gelukkige winnaar was Gunther Persoons uit Appeltere, een liefhebber waar deze golf een goede thuis zal hebben en een trouwe bezoeker van de meeting van de voorbije jaren. Organisator Toon Hylebos blikt tevreden terug op deze editie en bedankt alle medewerkers en sponsors die dit event mede mogelijk hebben gemaakt. Op een later tijdstip zal er nog een checque-overhandiging plaatsvinden ten voordele van vzw Bijeva.  “We kregen heel wat hulp van onze partners die ik langs deze weg toch nog eens wil vermelden. Zonder hen was het ons immers nooit gelukt: JEM Design, Nick’s Autohouse, Ducati Herzele, Publi Abs, Outdoo, Black Cat Bone en GTS Grond- en Tuinwerken.”

X