Nazomer tip: Blik op de paardenstoeterij van Willy Naessens

DSC07612

Wortegem-Petegem,  03/09/2017: Wellicht doet de paardenstoeterij “De Strohoeve” niet meteen een belletje rinkelen…  Als er de naam Willy Naessens aan toegevoegd wordt, is de bekendheid van de paardenstoeterij al veel ruimer. (HDK, foto’s L.A.M.P.)

De stoeterij en fokkerij bestaat voornamelijk uit Arabo-Friesche paarden. De Arabische paarden zijn bekend omwille van hun uithouding en snelheid, terwijl de Friese paarden bekend staan om hun goed karakter, een ideale combinatie voor een paardenliefhebber. Alles van en voor het paard op de Strohoeve is doordacht en praktisch ingericht. Er zijn de  functionele stallen (gebouwd in 2002) en het unieke paardenzwembad maar door een te lage buitentemperatuur kon een paarden zwembeurt, niet gedemonstreerd worden tijdens ons bezoek. Jammer dat we enkel foto’s kunnen tonen van het zwembad zonder de aanwezigheid   één van die prachtige zwarte viervoeters. Na het zwembad kunnen de paarden genieten van een solarium. Nog zo een technisch maar praktisch hulpmiddel is het automatische voedersysteem en het automatisch reinigingssysteem waarbij alle mest en stro worden verwijderd zonder tussenkomst van de stalknechten.

Familieweekend op de Strohoeve

De Beiaard fotograaf L.A.M.P maakte er een fotoreeks van de gebouwen en de vierkantshoeve en van de unieke verzameling koetsen, waarop de eigenaar terecht fier mag zijn. Tijdens ons bezoek  was er ook één en ander te zien in de lucht boven de Strohoeve, want verschillende vliegtuigen oefenden  voor de unieke  airshow  die  zal plaats vinden op 16 en 17 september 2017. De paardenstoeterij is op 16 en 17 september ook de plaats waar  het Belgisch kampioenschap Mennen 2017, zal plaats vinden. Op zondag 17 september wordt gestart om 9.30 uur  met een openluchtmis. Het is de bedoeling van de organisator dat dit evenement een waar familiefeest wordt met o.a. K3 , Frank Galan, de plaatselijke artiest Gilles  Simoens en anderen. Er worden maar liefst 30 attracties en kinderanimatie voorzien, zoals nostalgische dansers, koersritjes, shoppingdorp, foodtrucks, countryfair, horsball, hoefsmeden, doedelzakspelers, valkeniers, en jachthoornblazers.

Meer informatie kan verkrijgen via :  www.willynaessens.be  en  www.bkmennen.be. Groepen met minstens 15 deelnemers kunnen de stoeterij bezoeken :  info@willynaessens.be

(Herman De Knijf -foto’s L.A.M.P)
X