Innovatief schoolmeubilair laat leerlingen bewegen terwijl ze leren

iMOlearn_SBC_(18)

Zottegem, 26/10/2017 – In het Sint-Barbaracollege loopt momenteel een proefproject met zogenaamde ‘Slimme Kubussen’ die leerlingen ertoe aanzetten om te bewegen terwijl ze leren.

“Vlaamse kinderen bewegen te weinig”, aldus Marc De Groote, directeur van het Sint-Barbaracollege. “Dankzij dit innovatief schoolmeubilair brengen we daar verandering in. We kregen ze in ons bezit in het kader van een proefproject van het bedrijf Vanerum in Dienst, de iMO-LEARN noemen ze het daar. Bij het overschakelen naar een andere klasactiviteit kunnen de leerlingen op de kubussen hun overtollige energie kwijt en vatten ze zo de volgende lessen geconcentreerder aan.”

Bewegingsleerkracht Kirsten De Winne testte het nieuwe leermiddel alvast uit in diverse opstellingen en aangeboden zithoudingen. “De leerlingen waren alvast heel enthousiast”, licht ze toe. “Je mag de kubussen ook verplaatsen of er gewoon mee spelen. De kubus is bovendien licht en zacht, en dus vlot verplaatsbaar. Wisselende opstellingen zijn perfect mogelijk, zodat kinderen andere vormen van leren en samenwerken ontdekken en ontwikkelen.”

X