Morgen Halloweentocht Wandelclub Egmont met 500 (!) uitgeholde pompoenen

Halloweenwandeling (9)

Zottegem, 30/10/2017 – Vrijwilligers van Wandelclub Egmont holden zaterdag 500 pompoenen uit ter voorbereiding van de befaamde Halloweentocht van de club, er worden 4.000 deelnemers verwacht.

Voorbereiding

Het begint eigenlijk al bij het einde van de vorige editie want de zaadjes van de uitgesneden pompoenen worden ten droge gelegd om ze te bewaren tot het voorjaar. Van zodra het mogelijk is worden ze bij tal van Egmontleden aan de grond toevertrouwd om later op het jaar uit te groeien tot volwaardige pompoenen. E én van de leden, Peter Jolie, houdt er zelfs een echte pompoenenhoeve op na. Dit jaar is hij er in geslaagd om tientallen vari ëteiten in vorm en kleur te kweken. Van mooie ronde die groen en oranje van kleur zijn tot extra lange kalebassen, platte witte en gespikkelde exemplaren.

Peter is ook de man die het al enkele jaren presteert om reuzenpompoenen te kweken. Dit jaar heeft hij zich weer eens overtroffen en kan een mastodont van 700 kg presenteren. Die kanjer zal je kunnen bewonderen in de inkomhal van de startzaal Bevegemse Vijvers. Ook in de rustpost bij Michiels Sport zal er één en ander te beleven en te bewonderen vallen. Het wandelpubliek zal een heuse pompoenentractor kunnen bewonderen naast tal van andere kunstwerken.

Het zijn evenwel niet alleen pompoenen die de aandacht zullen trekken. Ook het spel van licht en schaduw zal bijdragen tot de sfeer van Halloween. Daarvoor wordt een vracht oude kaarsen gesmolten en omgetoverd tot nieuwe exemplaren die in de ongeveer 500 vakkundig uitgehold en uitgesneden pompoenen worden geplaatst. Ze worden op de dag van de wandeling in de straten van de verschillende parcours geplaatst. Op die manier wordt er voor een gepaste sfeer gezorgd. Het park in Breivelde wordt ook klaargestoomd om als ideale achtergrond te dienen voor het gebeuren. De meest donkere plekjes worden verlicht en op enkele plaatsen is er een klank- en lichtspektakel. Op de vijver zijn drijvende pompoenen te zien die uiteraard ook verlicht zijn. Met elk jaar ook een nieuw imposant podium tracht de club telkens weer de wandelaar te verrassen.

Praktisch

Morgen is het dan het grote moment. Dan gaat bij wandelclub Egmont Zottegem traditiegetrouw de 17e Halloweentocht van start. Die wandeling trekt toch jaarlijks ongeveer 4000 deelnemers. Dit ondanks de navolging en concurrentie van veel andere verenigingen die ook op de kar van de Halloweengekte gesprongen zijn. Het grote aantal deelnemers bewijst echter dat onze Halloweenwandeling steeds verrast en jong en oud blijft aanspreken. Vrijwillige stewards, uitgerust met fluovest en rode toortslampen, zullen ernaar streven dat iedereen op een veilige en correcte manier parkeert. Volg daarom gewillig hun instructies. Inschrijven en starten heeft plaats in de Bevegemse Vijvers vanaf 14 uur.

Je wordt al onmiddellijk ondergedompeld in de Halloween sfeer. De smaakvol versierde feestzaal met hallucinante verlichting en de gepaste outfit van de medewerkers brengen de wandelaars in de juiste stemming om er een aangename avond van te maken. Het inschrijfgeld bedraagt slechts 1,50 euro en hiervoor ontvang je in de rustpost een suikerwafel. Onderweg kan je genieten van een sapje aan de kunstacademie en een halloweendrankje of frisdrank in het park. Kinderen kunnen zich op vertoon van een geldige inschrijfkaart gratis laten schminken. In de rustposten zijn er warme en koude dranken en ook broodjes te bekomen. Na de wandeling kan je eveneens verse lekkere pannenkoeken met suiker of confituur bekomen. Dit alles aan zeer democratische Egmont-prijzen.

Parcoursbeschrijving

Alle afstanden starten in de feestzaal Bevegemse vijvers.

Voornaamste straten en pleintjes die aangedaan worden:

Kastanjelaan — GodveerdegemstraatHal kunstacademie — Markt — Doornweg — Deinsbekestraat — Vijverstraat — BijlokeBreiveldepark.

En voor de grotere afstanden:

WurmendriesEeckhout — centrum Strijpen — Beugelstraat — Veldstraat — Hofstraat — Beisloven — Kleine Lage — Egmontpark en Buke.

De 21 km maakt zelfs een lus naar Sint-Goriks-Oudenhove, de Bostmolen en Vollander.

Nog enkele nuttige gegevens:

De 7, 10 en 14 km zijn toegankelijk voor kinderwagens.

Starten kan van 14 uur tot 21 uur.

De inschrijvingsprijs is 1,50 euro en je ontvangt daarvoor een suikerwafel in de rustpost. Onderweg een versnapering en Halloweendrankje op vertoon van je inschrijfkaart.

In de startzaal verse pannenkoeken.

In alle zalen warme en koude dranken, pistolets of boterham met kaas of gehakt.

Mogelijkheid tot gratis schminken van de kinderen op vertoon van de inschrijfkaart.

Reflecterende kledij en zaklamp aangeraden.

Verlichting in het Breivelde domein.

Versiering op het parcours van kaarsen en pompoenen.

Speciaal parcours voor rolstoelen.

Halloweenwandeling (1)

X