Slotfase renovatiewerken marktplein Sint-Lievens-Houtem

unnamed (1)

08/12/2017 – De renovatiewerken aan het nieuwe Marktplein zitten in een slotfase, er rest nog de final touch of laatste hand.

Zitbanken en een watervlak op het nieuwe marktplein in de zone van niet parkeren, moeten de gezelligheid verhogen. Intussen hangt er ook een sfeervolle kerstverlichting en worden in bepaalde zones metalen paaltjes geplaatst die de autovrije zone’s dienen af te schermen. Er volgt nog het plaatsen van signalisatie met voorrangsborden, en het schilderen van haaientanden. Volgens schepen Tim De Knyf zal de aannemer in de tweede helft van de maand december starten met het planten van nieuwe jonge bomen. Op welke manier het gemeentebestuur de inwoners gaat betrekken bij een offici ële opening van de  gerenoveerde Markt – vermoedelijk in 2018- is vooralsnog onbekend. Wordt het een groots winterfeest of zal er gewacht worden om later in de lente of zomer (maar in elk geval zeker voor de verkiezingen hoor je hier en daar lachend vertellen), een eenmalig officieel openingsevenment te organiseren…Het blijft voorlopig koffiedik kijken? Mag de Houtemnaar het voortaan over Houtem-city hebben, beslist wel, want de renovatie is een geslaagd project én de inwoners én het bestuur zijn het daarover eens.

HDK -foto’s L.A.M.P.

X