Voetbalclub organiseerde indoortornooi ter ere van overleden veldspelertje

DDL oosterzele 1 indoor trornooi memorial nicolas raspoet (24)

Oosterzele, 03/01/2018 – Het eerste Indoortornooi Memorial Nicolas Raspoet, ronduit schitterend georganiseerd door het Jeugdbestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele, lokte veel voetballiefhebbers naar de sporthal De Kluize in Scheldewindeke. Een heus voetbalspektakel met 32 ploegen en een mooi postuum eerbetoon aan het overleden VGO- jeugdspelertje Nicolas Raspoet. (R 17, foto’s DDL).

‘Het indoortornooi verliep heel sportief. We danken van harte de scheidsrechters, de vele medewerkers (toegang, tombola, verkoop drankbonnen, secretariaat,…) en heel speciale dank aan Filip Fostier voor zijn grote inzet voor het tornooi. Velen wilden hun steentje bijdragen en een groot hart tonen voor de heel geliefde Nicolas Raspoet. Bij de prijsuitreiking van de U9 (categorie waar Nicolas voetbalde) werd een medaille en een trofee overhandigd aan de ouders van Nicolas en zijn broer Kobe. In het kader van de Warmste Week werd aan de ouders van Nicolas een cheque van 750 euro overhandigd, dat zal doorgestort worden aan het Kinderkankerfonds’, weet jeugdsecretaris Arlette R éd él é. Een mooi menselijk gebaar van voetbalclub Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Een kind verliezen in voor elke ouder de ultieme nachtmerrie. Afscheid moeten nemen, het verplettert, maakt sprakeloos. De wereld en de tijd stonden stil. Ze gingen door het onnoemelijke, zoals alle ouders die zoiets meemaken. Onmacht en verdriet. Maar ook van onvoorwaardelijke liefde en voor altijd gekoesterde herinneringen.

Je blijft in ons hart, Nicolas

‘Eigenlijk is het ons derde Indoortornooi, maar door het overlijden van onze jeugdspeler Nicolas werd dit jaar ons Indoortornooi hernoemd  tot “1 ste Indoortornooi Memorial Nicolas Raspoet’, zo blijft Nicolas verder leven in onze club. We hopen eind december 2018 ons 2 de Indoor ‘Memorial Nicolas Raspoet te kunnen organiseren in sporthal De Kluize’, vervolgt Arlette R éd él é. In sporthal De Kluize Scheldewindeke werd een hoogmis voor het jeugdvoetbal gecelebreerd.  Enthousiaste voetbalfans wilden dit heus voetbaltornooi van de U7, U8, U9, U12 niet missen. VGO mag fier terugblikken op een geslaagd tornooi. ‘We kregen felicitaties voor onze organisatie, en dat doet deugd’, klinkt het bij kopstukken van het Jeugdbestuur Voorwaarts Gijzel Oosterzele. In het tornooi zagen de toeschouwers jonge (ster)voetballertjes van V. Gijzel-Oosterzele, VV Dikkelvenne, SKV Overmere, Standaard Muide, KVE Drongen, Sparta Petegem, TK Borsbeke, KVV Laarne-Kalken, VV Balegem, FC Kerksken, SK Wachtebeke, SK Munkzwalm, FC Dender, TK Meldert, Nokere-Kruishoutem, SK Munkzwalm, K. Olsene, Gavere-Asper, Dyn. Beervelde A, ESA Bottelare, Standaard Muide, C. Melle, Dyn. Beervelde B, SK Munkzwalm en FC Mondiale het beste van zichzelf geven. De finales werden spektakelstukjes. Maar deelnemen aan de ‘Memorial Nicolas Raspoet’ was belangrijker dan winnen. Proficiat. Dank aan de clubbesturen, ouders, spelers, trainers, afgevaardigden,…zonder jullie is zo’n event een utopie. ‘Congrats’ aan jullie allen. Met het tornooi wil het VGO — jeugdbestuur het belang van een sportclub en van de sportbeleving in de samenleving benadrukken, maar ook een eerbetoon aan Nicolas Raspoet, met zijn tragisch overlijden verdween een rasecht clubspelertje, die een groot hart had voor VGO. De club blijft de herinneringen koesteren en droeg het tornooi aan Nicolas op.

                                                                                                                        

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.