Fotoreportage: Ann D’haene en Mathias Reynvoet zwaaien scepter op de 52 ste carnaval Merelbeke

DDL merelbeke prins verkiezing 2018 (25)

Merelbeke, 06/02/2018 – Zaterdag streden twee teams (in aanwezigheid van 270 carnavalisten!) voor de scepter   van Prins (es) Carnaval Merelbeke. Het werd een wervelende show, onze reporter Danny De Lobelle was erbij.

De kandidaten voor de Walletons waren Ann D’haene (23 jaar) samen met haar beste vriend als adjudant, Mathias Reynvoet (29 jaar). Als naam kozen ze voor Anndadde 1 & Wadde. De tweede kandidaat was Tom De Vogelaere (29 jaar) met Dennis Vlerick (33) als adjudant en onder de naam van Tom 1 & Dennis. Dit team nam al voor de tweede maal deel.Elk team had een scharen supporters die er de sfeer in hield en de kandidaten bij elke ronde aanmoedigden.  De kandidaten moesten 8 proeven afleggen: stel je zelf voor, een show, herken de Dzjakker, theorieproef, muziekproef, herken de carnavalvereniging, ken de Merelbeekse politieker en ken uw gemeente.  Het werd een ongemeen spannende strijd. Bij de pauze was er een verschil van slechts 0.5 punten.  Uiteindelijk won Anndadde 1 & Wadde met 314.5 punten tegen 287 punten. Rond 12.30 kende Merelbeke zijn prinses Carnaval voor 2018, in opvolging van prinses Duvelke I en hofdame Cindy.

Schrijf alvast zondag 11 maart in je agenda, want dan trekt de 52 ste carnavalsstoet door de Merelbeekse straten.

Danny De Lobelle.  

X