Fotoreportage Bacchusstoet: met onder andere nieuwe “fusienamen”

_DSC4463

Sint-Lievens-Houtem, 04/03/2018 –  Vele praalwagens verzamelden zich op zondag op de wijk De Dries, toen de zon nog een beetje scheen, om aan de stoet te beginnen.   De reclamestoet kon met wat vertraging aan het parcours beginnen. Onze fotograaf ging op zoek naar de Houtemse groepen en die hadden het over de “Houtemse politiek” en over de fusie van gemeenten, aan nieuwe inspirerende fusienamen geen gebrek.

Intussen waren er op het Marktplein kijklustigen toegestroomd die voor de regen konden schuilen onder de overdekte markthal. Er waren veel mooie kostuums, en praalwagen van andere carnavalgroepen o.a. uit Wichelen, Aalst, Zottegem enz.. De bacchusviering startte zaterdag met het kindercarnaval in een vol gelopen tent op de wijk De Dries in Sint-Lievens-Houtem.   Het tentje op De Dries was al vlug veel te klein en iemand merkte op, dat na de renovatie van het grote marktplein, er voldoende plaats is op de nieuwe markt om een grotere feesttent te plaatsen.   Een feesttent die wat comfortabeler moet zijn. Het moet geen “thematent” zijn zoals op de winterjaarmarkt, maar een publiek van een paar honderd mensen moeten onderdak kunnen vinden om te feesten. Prinsen en prinsessen en Bacchus en Bachante,   ze waren allemaal aanwezig in de feestelijke Bachusstoet van 2018.

HDK, foto’s L.A.M.P.