Reporter mee op stap met KVLV Balegem


KVLV bezoekt en ankerkwekerij, de Koninklijke serres en het stedelijk trammuseum te Tervuren

Bezoek Anjerkwekerij De Nijs Erpe

In de familie De Nijs te Erpe wordt al in ten minste 5 opeenvolgende generaties anjers gekweekt. Het begon allemaal bij   Jozef De Nijs die via de familie van zijn echtgenote Alice   in contact kwam met de sierteelt, het kweken van anjers. Nu wordt het bedrijf gerund door Koen en Marian De Nijs. De serre heeft   een totale oppervlakte heeft van 12.000 m ². Onze serres zijn volledig computergestuurd. De anjers groeien met behulp van ledverlichting en we recupereren regenwater de zonnepanelen zorgen voor de verwarming

Koninklijke serres van Laken

Elke lente gaan de Koninklijke serres van Laken voor 3 weken open voor het grote publiek.KVLV Balegem ging er een kijkje nemen. En bewonderde er de architectuur van Alphonse Balat en de vele plantensoorten met betoverende kleuren en bedwelmende parfums.In 1873 ontwierp architect Alphonse Balat voor Koning Leopold II een serrecomplex dat aansloot bij het in klassieke stijl gebouwde Kasteel  te Laken. De serres kregen het silhouet van een glazen stad ingeplant in een heuvelend parklandschap. De serre bevat nog enkele plantingen die door Koning Leopold II werden aangebracht,  Er staan nu nog heel wat palmen, camelia’s en citrusbomen uit de tijd.

Trammuseum Museum voor het Stedelijk Vervoer te Brussel.

Het museum is gehuisvest in de voormalige stelplaats en bevat een collectie voertuigen over een periode van meer dan een eeuw. In de zomer kan je nog met de Historische trams mee rijden doorheen het Zoni ënwoud of naar het Jubelpark.