Dolgelukkige kindergezichten op 10 de editie Vadernacht

Zo’n 300 deelnemers tekenden present op de tiende editie van Vadernacht. Van een succes gesproken. Veel zon, veel sfeer, spanning, spektakel, suspens. De Vadernacht werd alweer knap georganiseerd. De Vadernacht is een uniek initiatief van de Vrije Basisschool Scheldewindeke. Je leest het goed, Vadernacht, enkel voor de papa’s en hun kinderen. De werkgroep werkte een tweedaagse uit, waarbij kamperen, een mega kampspel, gezelligheid en samenzijn centraal staan. (R 17, foto’s DDL).

Een onbeschrijfelijke sfeer op de X-games, de 10 de editie van Vadernacht baadde in de zon. De spanning was te snijden en de seismograaf trilde werkelijk alle kanten op. Het middelpunt van al deze energie vond plaats in de Schaperstraat, de locatie waar de ‘tinnen’ editie van vadernacht doorging. De ‘vadernachters’ maakten er een schitterende jubileumeditie van met het beste van de voorbije tien edities én met een heleboel extra’s bovenop.
Zodra je het domein van Equiatros  in het oog kreeg ging ieders hart al sneller slaan en vielen de monden letterlijk open van verbazing om over te gaan tot een immense glimlach op ieders gezicht. Elk pretpark moest onder doen voor wat het Vadernachtteam voor de deelnemers in petto had. Een megagrote stelling verborg heuse waterpartijen, hindernissenparcours, touwenbruggen, glijbanen, kruiptunnels, uitdagingen, … Het geheel had het aanzien van een versterkte burcht en om het allemaal nog indrukwekkender te maken wapperden bovenop de burcht de 4 vlaggen van vadernacht. Het werd snel duidelijk dat rood, geel, blauw en groen het beste van zichzelf zouden geven. Bij het aanmelden werd iedere deelnemer (groot of klein) uitgerust met een T-shirt in zijn teamkleuren en ontving men het armbandje van de 10 de editie. De armbandjes zijn dan ook echte verzamelobjecten geworden want alle deelnemers willen laten zien dat ze al jaren vaste deelnemers zijn van Vadernacht. Het zijn echter slechts een paar happy-few die kunnen zeggen dat ze er echt tien edities opzitten hebben.
Hoe het begon
Wat ooit voor een 30-tal papa’s startte als een avondje kamperen is intussen een echte legende geworden met maar liefst om en bij de 300 deelnemers. Niets werd aan het toeval overgelaten en alle middelen werden door het Vadernachtteam ingezet om weer een editie te komen, die boven alle vorige edities uitstak. Alle deelnemers van de jaarlijkse hoogmis voor stoere papa’s en avontuurlijke leerlingen van de VBS, mochten het ervaren: Vadernacht is en draait om de beleving, het samenzijn, het ontmoeten, het genieten en de vele vader-dochter- en vader-zoon momenten die nooit meer uit de herinneringen verdwijnen. Elk verhaal is een ware ode aan de organisatie van het geheel. Maar beelden zeggen meer dan woorden, geef je ogen dus maar de kost en bezoek de website van het vadernachtteam om meer details van dit unieke VBS-feest te ontdekken.

Directeur Kristof De Ridder mag terecht fier zijn. ‘Ik wil mijn oprechte dank uiten aan het Vadernachtteam om dit voor onze kids en ouders mogelijk te maken. Dank voor de onbeschrijflijke momenten waar decennia lang verhalen over zullen verteld worden’, besluit een zielsgelukkige directeur van de Vrije Basisschool Scheldewindeke.             Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle