De Paardenommegang te Massemen en diamanten oosgststoet

Zaterdag ging de paardenommegang door als voorloper van diamanten jubileum Oogststoet, “van de akker tot de bakker” op de wijk kortenbos.

De paardenommegang

De optocht van ruiters, koetsen en huifkarren is een vast onderdeel van het programma van de Oogstfeesten. Van heinde en ver komen de ruiters en gespannen naar de Kortenbos, waar ze verzamelen rond de feesttent. Het is een bonte wemeling van paarden, ruiters in een verscheidenheid van kledij en mooie karren.Een wandeling door de landerijen gaat richting het dorpsplein van Massemen waar de paarden gewijd – gezegend worden. Zelfs zijn er kinderen die hun geliefd huisdier, kat of hond…, laten zegenen. Als aandenken wordt er een vlagje gegeven dat meestal snel in de nek van het paard terecht komt.

Oogststoet

60ste Oogststoet, “van de akker tot de bakker” – een diamanten jubileum. Een wandeling door het boerenleven van vroeger. Folklore en landelijk erfgoed. De stoet is opgebouwd uit ca. 65 uitbeeldingen bestaande uit met stro en bloemen versierde praalwagens, trekpaarden, honderden figuranten, muzikale omlijsting en volkskunstgroepen. De vele elementen uit ons landelijk erfgoed worden verweven in een kleurrijke optocht. Start van de jubileum – Oogststoet om 15.00u. ter hoogte van de Maelbroekstraat / Oordegemsesteenweg te Wetteren deelgemeente Massemen wijk Kortenbos.

programma zondag 5 augustus:
om 09.00u. Oogstfeestmis in de parochiekerk van Massemen
om 15.00u. start 60′ Oogststoet
toegang tot de wijk 4 EUR, kinderen en mindervaliden zijn gratis
na de stoet, in de omgeving van de tent kermsfeer met o.a. kermisattracties
om 20.30u. dans- en fuifavond met DJ 2000
Heel wat informatie is te vinden op de website www.oogstfeesten-kortenbos.be
zo bv. locatatieplan, stoetparcours, parkingen

X