Het Vogelopvangcentrum in Merelbeke zette vorige zondag de deuren wagenwijd open voor het publiek

Het Vogelopvangcentrum voor vogels en wilde dieren (VOC)   in Merelbeke zette vorige zondag de deuren open en liet tal van vogel s terug vrij.

Aan de Liedermeersweg in Merelbeke waar het Vogelopvangcentrum voor vogels en wilde dieren (VOC)is gevestigd gaven ze hun jaarlijkse opendeurdag. En er was een grote toeloop van publiek. Elk uur was er een geleide wandeling door natuurgids en ornitholoog Harald Evrard. De laatste dagen was het heel druk met het verzorgen van meer dan 1.000 vogels en dieren die werden binnen gebracht met botulisme. Door een gebrek aan zuurstof die er op heel wat open waters door het warme weer is ontstaan   raken de watervogels vergiftigd. Tijdens een opendeurdag is het ook de gewoonte om de genezen en op krachten gekomen vogels terug hun vrijheid te geven daar waar ze thuis horen, zo liet men om 12 u en om 18.30 u dieren vrij waaronder, 3 kraaien,1 kokmeeuw, 3 huismussen, 1 zilvermeeuw,3 koolmezen, 9 eenden, 4 eksters, 8 kauwen, 1 torenvalk, 4 waterhoenen, 5 houtduiven, 2 turkse tortels, 1 buizerd,1 sperwer, 1 groenling, 1 heggenmus, 1 merel,1 spreeuw, 1 gierzwaluw.

info vind je  op  www.vocmerelbeke.be.