OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

Een hoogfeest met muziek, animatie, kunst, folklore, cultuur, ambiance,…dat is Bruisend Balegem

Bruisend Balegem 2018: een totaalspektakel. Een topeditie. Een massa volk. Een heuse belevenis. Een aaneenschakeling van hoogtepunten. Een heus volksfeest met muziek, animatie, kunst, expo, folklore, cultuur, veel sfeer..dat is wat Bruisend Balegem aan de duizenden en duizenden feestgangers bood. Opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers hebben letterlijk én figuurlijk gezweet voor de negende editie van Bruisend Balegem. Het publiek mocht snoepen van een brede waaier activiteiten. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Met zijn karrenvracht evenementen kom je op Bruisend Balegem ogen te kort. Muziek, die je vanop maar liefst zes podia bijna onophoudelijk bestookt. Dat is Bruisend Balegem. Het was er zalig toeven. Maandenlang werd uitgekeken naar Bruisend Balegem 2018. De typische spanning die alleen Balegem kent, was nu ook voelbaar in het dorp. Er werd quasi overal tegen de klok getimmerd en gebouwd. Dinsdag was het nog één keer slapen, en op woensdag 15 augustus nam het feestgedruis Balegem over. Spektakel na spektakel, de ene verrassing na de andere. De opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers hebben hard gewerkt aan deze editie. Met succes. Het B.B.-comit é wilde alweer een totaalspektakel, en had daar alles voor over. Veel geld, we schatten het kostenplaatje op ruim 75.000 euro, en veel zweet. Je kon terecht op de antiek- en rommelmarkt, dorpsontbijt, openluchtfuif, de kleinste concertzaal ter wereld (Pigeon on Piano), straatanimatie met L’Ambulance de la Change, Le Facteur de l’Amour, de floroOfoon, de diabolist, March é aux Bons Vivants, oude ambachten, nieuwe kunsten, foodtrucks, expo De Groote Oorlog, parade legervoertuigen en static show, Flanders Memorial Pipe Band, caf é Ren é, opmerkelijke tentoonstelling ‘Blauwe geschelpte met militaire strepen’, expo Art-UA ‘Kunst en Oorlog’, oldtimers en tractoren-parade. De kids vonden de doolhof ‘wree’ wijs.
Muziek maestro
Muziek is de rode draad door het totaalspektakel. Muziek voor alle leeftijden. Muziek maestro met topvedetten Raymond van het Groenewoud, Rowwen Hèze, Guido Belcanto, De Romeo’s, Johan Verminnen, Coco jr., Willy Sommers, Sam Gooris, Salim Seghers, en ook nog eens Jean Dover, De Platte Choco’s, Radio Negra, Strawberry Jam, De Helaasheid der Zingen, The Bleu Band, White Bird, Hammertime, Nico, Lissa Lewis, De Kemels, Jak Put & the Shpricj, Backseat Boppers, Pure 4 Fun, Roest, Clincloon, Creepclub, DJ Valeir, DJ Flowstonez, DJ Thunderbol. Zeg zelf, een indrukwekkende lijst stomende optredens. Was het maar elk jaar bruisend Balegem, willen we u nu horen zuchten. Duizenden en duizenden feestende mensen. Van een megasucces gesproken. We zetten graag eens de opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers   in het zonnetje die nu al voor de negende maal hun schouders zetten onder Bruisend Balegem. Ze leven voor hun dorp én Bruisend Balegem.          Reporter 17, foto’s Danny De lobelle    
X