Parkconcerten in Moortsele: geslaagde muzikale zomer

Met het optreden van Walrus werd op donderdag 30 augustus de editie 2018 van de Oosterzeelse parkconcerten afgesloten. De cultuurdienst mocht telkens een ruim belangstellend publiek ontvangen op de vier Parkconcerten, die alweer gratis werden aangeboden. Een geslaagde muzikale zomer in de sfeervolle pastorietuin van Moortsele. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De cultuurdienst mag tevreden terugblikken op een heel geslaagde editie. Stephanie Struijk en band, Wim Claeys, Vrijdag en Walrus hebben telkens voor een aangenaam muziekfeest gezorgd. En daar draait het toch om. Het publiek kreeg muziekvormen in alle maten en vormen. Stephanie Struijk en haar band mochten de spits afbijten. De Nederlandse singer — songwriter verraste. 19 jaar was ze, toen haar debuutalbum ‘Away From Here’ uitkwam (50.000 verkochte albums). Ze woonde en werkte een tijd in Los Angeles, het verklaart haar liefde voor ‘america’. Ze is op haar best met haar mooie stem en akoestische gitaar. Door de regenachtige dag ging het optreden van Wim Claeys door in het zaaltje van het Erfgoedhuis dat afgeladen vol zat. Wim Claeys en zijn ‘Schuune bende’ brachten een ode aan het Gentse lied. ‘Vr é wijze avond’. ‘Vrijdag’ werd fel gesmaakt, Nederlandstalige repertoire gaande van swingende blues tot melancholische songs. Talent uit Bottelare. Het optreden van Walrus werd een waardige afsluiter van de editie 2018. Walrus is het stuk van Geert Noppe dat niet in Yevgueni past. Het heeft een behoorlijke omvang. Geert Noppe (toetsen, zang) werd muzikaal gevormd door indierock uit de jaren ‘90.   Op de ‘Valreep’ (2013) was het eerste album van Walrus.
Gewoonweg, zalige optredens. ‘Het zou zonde zijn als de gemeente en de cultuurdienst niet zouden doorgaan met de Parkconcerten’, fulmineren veel muziekfans. Maar iedereen heeft er vertrouwen in dat er in 2019 een nieuwe editie volgt. Verheugend, cultuurdienst Oosterzele heeft een trouw publiek opgebouwd. De Parkconcerten moeten niet per se groter worden. Gewoon houden zoals ze zijn, gewoonweg een gezellig festivalletje. En daarenboven is de sprookjesachtige pastorietuin de ideale plek voor de Parkconcerten én ook een gezellig nest waar men mekaar kan ontmoeten. In 2008 werden de eerste Parkconcerten georganiseerd. Elk jaar komen meer muziekliefhebbers opdagen, de editie 2018 werd één van de succesrijkste. Het goedgemutst publiek komt niet enkel voor de muziek, ook om er een gezellig avondje van te maken onder vrienden.                         Reporter 17