Puntendeling in Brakel

K.OLSA Brakel-S.C.T. Menen 1-1.

De wedstrijd kende voor de thuisploeg een desastreuze start. Al na twee minuten kreeg OLSA een doelpunt te slikken toen Derieuw ongehinderd een hoekschop kon binnenkoppen. 0-1 na 2’. Goed vijf minuten later kreeg Brakel opnieuw een bittere pil te slikken toen Lkoutbi met een enkelblessure van het terrein moest, De Haspe kwam in. Menen trok zich terug en probeerde de krappe voorsprong te verdedigen. Iets voor een het halfuur kon Oppong een voorzet van Buysse net voor de neus van Derieuw onschadelijk maken. De thuisploeg voetbalde nog twee kansen bij elkaar. Op aangeven van Haezebroeck kopte Van Den Bossche voorlangs en vlak voor de rust besloot Haezebroeck, na voorbereidend werk van Hebbelinck en Pauwels, in één tijd naast.

De eerste kans in de tweede periode was meteen goed voor de Brakelse gelijkmaker, De Haspe kopte een door Hebbelinck getrapte hoekschop in doel. 1-1 na 55’. Ook na de pauze kregen we twee voorzichtig spelende teams te zien, doelkansen waren schaars. Iets na het uur kopte voor de bezoekers de ingevallen Harinck een voorzet van Meulenyzer over. Goed vijf minuten later stak Haezebroeck de bal door naar Hebbelinck, zijn schot suisde over de deklat. Met nog een kwartier te spelen kwam De Haspe dicht bij een tweede doelpunt toen hij een verre lob maar net over zag gaan. Ook in de slotminuten kwam de thuisploeg nog dicht bij de zege. Een verre uittrap van Van Den Noortgaete belandde via De Haspe bij Van Den Bossche, maar ook diens schot ging naast de bezoekende kooi.