Herzelenaar is jongste lijnpiloot van het land!

Casper Haelterman  (19) is de jongste lijnpiloot van het land. Deze week bracht hij knap uitgedost  bezoek aan zijn voormalige middelbare school, GO! Atheneum Geraardsbergen, om trots de strepen op zijn schouder te tonen.

Casper werkt momenteel fulltime voor de vliegmaatschappij Ryanair. Hij kon hier aan de slag nadat hij zijn opleiding tot piloot in de Ostend Air College volbracht had. Nadien moest hij 200 vlieguren op de teller hebben, alvorens hij het examen tot commercieel piloot kon afleggen. Iets waar hij vlot in slaagde, waarna hij vanuit zijn basis Girona dagelijks vluchten mag volbrengen voor de Ierse, meest gekende, lagekostenluchtvaartmaatschappij.

“Als directeur doet het mij vanzelfsprekend een groot plezier om oud-leerlingen opnieuw te mogen ontvangen”, aldus  directeur Persoons.  “Het was zeer fijn om Casper te begeleiden in het secundair onderwijs bij het uitwerken van zijn talenten en bij het behalen van zijn droom. Dat Casper het nu al tot piloot geschopt heeft, is een bevestiging van het kwaliteitsvol onderwijs dat wij leveren. We hopen dat hij ons regelmatig nog eens een bezoekje brengt en zijn ervaringen komt delen, zeker nu hij de kans krijgt om vanaf november vanuit de basis van Tenerife te vliegen. Met de oprichting van de Deltaklas dit schooljaar in de Middenschool en in ons atheneum willen we leerlingen zoals Casper in de toekomst extra uitdagen en hen ondersteunen bij het verwezenlijken van hun droom”,