Werken N454 (Zottegemsesteenweg) wellicht tegen eind november klaar

De werken aan de N454 zitten in de eindfase. Het Agentschap Wegen en Verkeer, Farys, Aquafin en de gemeente Zwalm zijn gestart in augustus 2017 met een grondige heraanleg van de Zottegemesesteenweg (N454) in Zwalm. Van het kruispunt ‘Den Os’ (N454/N415) tot de spoorweg werd  de steenweg aangepakt.

Tussen het kruispunt ‘Den Os’ en de Zwalmbeek is er een nieuwe rijweg in asfalt, nieuwe vrijliggende fietspaden in beton. Aan het kruispunt zijn de fietspaden aanliggend. Er is  een gescheiden rioleringsstelsel. Tussen de Zwalmbeek en de spoorweg werd eveneens de rijweg vernieuwd.

Volgens Johan De Bleecker wordt de toplaag van het stuk tussen Den Os  en de St.-Annakapel gegoten in de periode van 15-16 november. De belijning moet nog gebeuren net zoals   de knipperlichten aan het gevaarlijke kruispunt Den Os.

Opvallend is dat in het nieuwe concept de pechstroken quasi volledig zijn verdwenen.

 

 

X