Partijbestuur CD&V zet Paul Lievens opzij en kiest Peter Vansintjan als schepen

Lieselotte De Roover, Leen Goossens, Peter Vansintjan (3 jaar) en Jenne De Potter (3 jaar) zijn de CD&V-schepenen in de nieuwe Zottegemse coalitie met N-VA.

De Potter zal eerst 3 jaar burgemeester zijn en zal daarna Peter Vansintjan vervangen als schepen. Opvallend is dat Peter Vansintjan minder stemmen haalde dan Paul Lievens en Cyntia Braems. Braems stelde zich in eerste instantie kandidaat, maar trok zich naderhand terug omwille van een jobaanbieding. Paul Lievens bleef kandidaat maar hij moest de duimen leggen voor Vansintjan na een stemming in het partijbestuur. Lievens heeft zich negatief uitgesproken over deze gang van zaken.

“We kiezen voor de verderzetting van de jonge maar ervaren ploeg die de afgelopen jaren een mooi parcours hebben afgelegd”, aldus Chris Herreman, de voorzitter van CD&V Zottegem. “Ook het genderevenwicht werd bewaard, met voor de helft mannen en vrouwen.  Alle verkozen kandidaten konden zich kandidaat stellen voor een schepenambt, met het hiervoor vermelde resultaat.”

“We vormen nu al 6 jaar een dynamische bestuursploeg en kennen zeer goed de dossiers die op de plank liggen.” zegt burgemeester Jenne De Potter. “De goesting bij onze mandatarissen om zich ook de volgende legislatuur in te zetten voor Zottegem is zeer groot en zij kregen dan ook het vertrouwen van het partijbestuur.”  “Ik ben ervan overtuigd dat CD&V de komende jaren haar stempel zal kunnen blijven drukken op het beleid in Zottegem” aldus Jenne De Potter.

CD&V Zottegem heeft nog niet gecommuniceerd over de invulling van de schepenambten. Volgens de geruchten zal Goossens schepen van Financi ën worden, De Roover van Cultuur en Vansintjan van Sociale Zaken.

Lees meer via onderstaande link

Partijbestuur CD&V zet Paul Lievens (72) opzij en verkiest kandidaat met minder stemmen: “Ik zal te oud zijn zeker?”