Chapeau wat jeugdbestuur doet voor uitstraling van Voorwaarts Gijzel Oosterzele

Het 2 de indoortornooi, opnieuw schitterend georganiseerd door het Jeugdbestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele, werd een mooi postuum eerbetoon aan het overleden VGO- spelertje Nicolas Raspoet. Zondag 23 december in sporthal De Kluize in Scheldewindeke: voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Negentien voetbalclubs namen deel. Dankzij een uitgekiende affiche vonden veel voetballiefhebbers de weg naar de Oosterzeelse sporttempel. VGO in the picture. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Jeugdbestuur Voorwaarts Gijzel Oosterzele deed er alles aan om de voetballiefhebbers een mooi voetbalfeest voor te schotelen. Het was gewoon genieten van de ene wedstrijd na de andere. Voorwaarts Gijzel Oosterzele blijft aantonen dat het als voetbalclub evenementen organiseert met niet alleen een financieel doel. De opbrengst van het tornooi zijn werkingsmiddelen die broodnodig zijn om te overleven. Maar VGO wil het belang van de sportclub in de samenleving benadrukken. Het leven is een aaneenschakeling van feiten, initiatieven, doelen,…De jeugd laten stilstaan bij alle facetten van het leven. Ook het stilstaan bij het overlijden en het herdenken van een overleden spelertje. Met het tragisch heengaan van Nicolas Raspoet, verdween een rasecht clubspelertje, die samen met zijn ouders een groot hart had voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. De club blijft de herinneringen koesteren. Het tornooi werd aan Nicolas opgedragen. Het stilstaan bij het overlijden van een speler is een fundamenteel onderdeel van de pedagogische groei die de jeugd nodig heeft. Dit is niet iets wat over het algemeen gelinkt wordt aan een sportclub. Als dit gebeurt, zoals op zondag 23 december, is dit een meerwaarde in de maatschappelijke groei van het kind. Het siert Voorwaarts Gijzel Oosterzele dat het nu voor de tweede maal een herdenkingstornooi organiseert met een grote weerklank om zijn overleden spelertje te eren.
Schitterend tornooi
Enthousiaste voetbalfans wilden blijkbaar dit heus voetbaltornooi van de U7, U9, U10 en U13 niet missen. VGO mag terugblikken op een geslaagd tornooi. Veel positieve reacties.   In het tornooi zagen de toeschouwers jonge (ster)voetballertjes van Voorwaarts Gijzel Oosterzele, ESA Bottelare, KFC Heusden, FC Poesele, KSC Mariakerke, KVV Windeke, KAA Gent, Cercle Melle, KVC Borsbeke, VC Zwijnaarde, SK Munkzwalm, Tenstar Melle, FC Vlierzele, FC Merelbeke, KVV Laarne — Kalken, K. Olsene Sportief, KFC Gavere — Asper, KVC Jong Lede en FC Kerksken het beste van zichzelf geven. De winnaars: AA Gent (U7), TH Borsbeke (U9), Voorwaarts Gijzel Oosterzele (U10), FC Merelbeke (U13). Proficiat. Veel spektakelstukjes. Maar deelnemen aan de ‘Memorial Nicolas Raspoet’ was belangrijker dan winnen.
Al wie neerstreek in sporthal De Kluize kwam in een groot voetbalfeest terecht. Voorwaarts Gijzel Oosterzele heeft woorden van dank voor alle medewerkers, scheidsrechters, sponsors, de deelnemende clubs, de trainers, en het ruim opgekomen publiek.                   Reporter 17
X