Leerlingen Sint-Barbaracollege zetten Markt Zottegem op stelten

 

 

Gisteren zetten de leerlingen van de beide afdelingen van het Sint-Barbaracollege de Markt van Zottegem op stelten. De flashmob was het sluitstuk van een carnavalsstoet door de centrumstraten.

De leerlingen en leerkrachten hadden de voorbije weken hard gewerkt aan de prachtige outfits en grappige attributen. Logisch dus dat kleurrijke optocht met 500 leerlingen niet onopgemerkt voorbij ging. Integendeel, het werd een bont allegaartje van clowns, acrobaten, wilde dieren en zoveel meer.  Om 11.15 uur was er ‘een flashmob’ op de Zottegemse Markt, met honderden kinderen die plots uit het niets een drietal dansnummers verzorgden o.l.v. schoolchoreograaf Olivier Walraet. Tegen 12 uur werd de wervelende parade afgesloten in de H.-Hartafdeling en dan ging het in stoet richting de parking van de ‘Bevegemse Vijvers’ waar de leerlingen genoten van het échte ‘Circus Pepino.’