Tommy in het mysterieuze museum, het jaarlijks turn gala van Olympia Merelbeke.

Naar jaarlijkse gewoonte geeft de Turnclub Olympia Merelbeke na het paas verlof hun turn gala in de sporthallen Ter Wallen van   Merelbeke.Na weken en maanden voorbereiding ging vrijdag gala van start voor een drie uur durende voorstelling.

Het verhaal is zo als de film night at the museum waar het overdag rustig is maar eenmaal het museum de deuren sluit, elk figuur tot leven komt.Tommy de nachtwachter van dienst leid het hele gebeuren. Het gaat er aan toe gelijk een stripverhaal, de gymnasten beleven dolle avonduren van Jommeke, Suske en Wiske, de Rode ridder, de Smurfen en zovele andere figuren…..wat gebeurd er als deze figuren tot leven komen.

De avond valt over het stripmuseum en de conci ërge sluit af. Hij hoopt op een rustige nacht maar het loopt helemaal anders.
De trainers geven het startsein van wat een bewogen avond schijnt te worden met hun openingsnummer.
Basis 1&2. De eerste striphelden die we tegenkomen, daar moet je goed naar zoeken want wat zijn ze toch klein maar overweldigend schattig. Bewonder onze blauwe schatten en welkom in smurfenland!
Kleuters 3 brengen jullie Jommeke. Het stripfiguurtje van Jef Nys die zijn naam doorgeeft aan zijn toch wel typerende kapsel kon dus onmogelijk ontbreken.
Bassi 1. De langstlopende stripreeksen van Willy Vandersteen kunnen de rode ridders van de gilde van TOM ons meenemen naar de tijd van kastelen, jonkheren en ridders.
Trampoline 2 brengt ons bij de stripheld Marsupilami. Dit diertje van Zuid-Amerikaanse afkomst, getypeerd door zijn lange staart zal jullie vermaken met zijn hoeba hoeba hop hops op de trampoline.
Acro groepsoefening. Tarzan haalt de gekste toeren uit in het bos om Jane haar hart te veroveren.
De miniemen nemen ons mee naar de vrolijkste en sterkste stripfiguur van allemaal, namelijk Pipi Langkous. Gelukkig komt de conci ërge Pipi
Langkous tegen want zij is altijd bereid mensen te helpen.
Basis 2, Miserie, miserie, miserie begint toch wel van toepassing te worden voor Tommy. Gelukkig kan hij af en toe genieten van de bekendste caf éploeg van het land in dit museum. Basis 2 brengt ons de strip van FC De Kampioenen.

De Zwitsers. Asterix en Obelix is nog zo een klassieker die niet te missen is. Niet helemaal uit Galli ë maar toch uit het verre Zwitserland komen deze strijders het beste van zichzelf tonen en dat zonder de invloed van een toverdrank.
Tumbling ic. Suske en Wiske zijn zeer behulpzame stripfiguren die altijd klaar staan voor anderen. Eens zien in wat voor avontuur ze nu zullen tuimelen of wacht, is het eerder tumbelen?
Basis 3 brengt ons naar de kwajongen der stripfiguren. Heel Tollembeek op stelten zetten is hem niet onbekend. Bent u ook eens benieuwd wat hij hier in Merelbeke wel niet zal uitspoken?
Hier zijn onze gymnasten van Trampoline 3. Kramikske is een deugniet van een bakker. Allerlei lekker eten serveren is geen probleem voor dit figuurtje maar wat onze Kramikskes voor jullie hebben klaargemaakt is van hele andere makelij. Geef jullie ogen voor de verandering maar eens goed de kost!
Acro individueel door CamiJle VH, Charlotte M & Charlotte VD en
Camille B, Gave B & Zo ë R
Ze kunnen elkaar maar niet met rust laten, blijven maar achter elkaar aan hollen, kunnen elkaar niet uitstaan maar ook geen 2 min missen. Een stel verliefde pubers zal u misschien denken? Goed geprobeerd maar hier zijn Tom en Jerry.
Basis 4. Wie het clich é van de donut etende, luierende politieman verwachte heeft pech vandaag met onze 20 spring-in-het-velden van Basis 4. Zullen de boeven in de boeien worden geslagen, blijft nu nog de vraag. Vandaag eens niet ‘Handen omhoog’ maar ‘Handen elkaar’ voor 212.
Lucky Luke wordt maar weer eens belaagd door de befaamde Daltons. Hij schiet sneller dan zijn schaduw, maar onze gymnasten springen reeksen sneller dan wij kunnen volgen. jihaaaa!
Basis 5 brengt ons even terug in de tijd naar de fictieve reporter, Kuifje en zijn beste vriend Bobby. Dankzij Herg é, de schrijver van deze reeks kunnen
we blijven genieten van hun avonturen.
Beloften. De tijd waar dinosaurussen huisdieren waren, mannen kleedjes konden dragen, je de auto’s liet aandrijven door je voeten en snel ler ging dan ooit, was dat niet geweldig! Jabedabedoeeee, dit wordt een STEENgoede oefening.
Junioren. Deze stripfiguur heeft superkrachten en wordt ook wel aanzien als een echte superheld . De junioren kruipen in de huid van deze held en brengen jullie Spiderman in volle actie!
Basis 6. ‘I wmma be the very best. Like no one ever was … ‘ De befaamde ’theme song’ die iedereen kan meebrullen, is toch die van Pok émon. Dit gele beestje kan je tegenwoordig overal vinden, vangen en punten mee verdienen.
En tot slot een demo GEEF ACHT!. Soms hebben we een leger nodig om bepaalde zaken geregeld te krijgen. Ook Tommy kan de hulp van het leger goed gebruiken. Ze zijn strak, explosief en spektakel is een understatement. Het is het hechtste soldaten team dat je ooit samen zal zien.

X