De tuin van Tine 🌷: Vijf dode egeltjes later…

We wilden het nest zo weinig mogelijk verstoren en gingen het hele weekend niet kijken.
Deze morgen vonden we helaas vijf dode egeltjes.🦔
Mama egel kwam dit weekend niet meer naar huis…  ðŸ™

Misschien kwam ze onder de wielen van een auto terecht. Misschien sukkelde ze in een vijver. Misschien at ze te veel vergiftigde slakken. Of dronk ze per ongeluk melk.
Het leven is niet gemakkelijk voor onze egels.

Egeljongen verlaten normaal gezien na 6 weken het nest. Dat hebben ze waarschijnlijk net niet gehaald. (Of ze haalden de 6 weken wel, maar slaagden er niet in op eigen benen te staan.)

Zeker tijdens deze warme dagen is het belangrijk zorg te dragen voor onze dieren. Hier zetten we schaaltjes water in de tuin zodat de vogeltjes  ðŸ¦  (en eventueel egeltjes, muizen, kikkers en padden…) kunnen drinken en plonzen.
’t Is warm voor iedereen!  ðŸ˜‰

Ook onze insecten kunnen best een beetje verfrissing gebruiken. Een ondiep schaaltje water met enkele knikkers of stenen in, is ideaal.
Ze verdrinken nogal gemakkelijk, die insecten, en niemand houdt van dode hommeltjes in het zwembad.  ðŸ

Ook nog tips?
Deel ze gerust!

PS: Meer weten over de egel, en over hoe je hem kan helpen?  Natuurpunt  weet raad.  https://www.natuurpunt.be/pagina/egel

Dier in nood gevonden? Het  Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren Merelbeke vzw  staat gelukkig paraat!
Volgende keer hopen we er sneller bij te zijn en een verschil te kunnen maken.  â¤ï¸  http://www.vocmerelbeke.be/


Tine houdt van schrijven en van groen. In  ‘De tuin van Tine’  schrijft ze over haar tuin en haar boomgaard … maar eigenlijk ook een beetje over het leven. Voor ‘De tuin van Tine’ bezoekt Tine ook graag andere tuinen en zorgt ze voor een ‘groene toets’ in De Beiaard.