Een overvol kerkplein voor Merelbeke Feest 2.0.

In 2016 vierde Merelbeke Carnaval haar 50ste verjaardag onder meer met een tweedaags feestweekend op het Kerkplein. Het moest een éénmalig feestje worden. Maar na de lovende reacties van toen, volgde afgelopen weekend Merelbeke Feest 2.0

Het tweedaagse feestje van het Carnavalcomit é en de gemeente Merelbeke, was een schot in de roos. . Meteen ook het feestje voor de Vlaamse Feestdag. Zaterdagavond vonden verschillende optredens op het kerkplein dat tijdelijk omgevormd was tot festivalterrein. James Gillespie zette het feestje op gang, gevolgt door de coverband Smashdance. Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s met twee surprise gasten Gert Verhulste en James Cooke barste het kerkplein uit de voegen, het kerkplein is zelf tijdelijk afgesloten geweest omdat het de toegelaten toeschouwers was bereikt.Het plein zong uit volle borst mee met medleys van onder ander Willy Tura en meer…

De kids waren op zondag baas.

                  Voor de gelegenheid was de drukke Hundelgemsesteenweg afgesloten voor alle verkeer. De baan deed dienst als openluchtterras. Het begon met een aperitiefconcert net na de ochtend regen. Je kom genieten van tapas en of een lunch. Om 13.30 ging op de paring het kinderfeest open met springkastelen en animatie. Vanaf 14.30 begon het kerkplein terug vol te lopen voor optredens van Boembox gevolgd door de Ketnetband. Later op de avond volgde dan nog optredens van de Nederlandstalige coverband Straffen Toebak en Les Copines met Isabelle A, Ianthe Tavernier en Helle Vanderheyden. Dj Tim sloot opnieuw af. Alle optredens waren gratis.