Herdenking B17 in Brakel-Zegelsem (75-jaar geleden)

Op de hoek van de Oudenaardsestraat en de Terlinckstraat werd op zondag 18 augustus een herdenkingsplechtigheid georganiseerd ter nagedachtenis van de bemanning van de B17 die langs de Leierwaarde een noodlanding maakte in augustus 1944.

Op 9 augustus 1944 keerde de B-17G terug van een missie boven Duitsland, waarbij het toestel beschoten werd door het luchtafweergeschut en een Duits jachtvliegtuig. Vier bemanningsleden hebben dit niet overleefd. Deze herdenking is een initiatief van NSB Brakel, het gemeentebestuur van Brakel en de vriendenkring van de B17-G onder leiding van Kris Van Daele. Er werden bloemstukken neergelegd. Verder waren er verschillende toespraken en werden de nationale hymnen gespeeld van de USA en Belgi ë samen met The Last Post.

 

https://www.facebook.com/bert.broos/media_set?set=a.1372192832929329&type=3

X