Toneelseizoen 2020 met De Munkgezellen uit Munkzwalm

Volgende maand brengt het Zwalms toneel van De Munkgezellen twee opvoeringen. Er is namelijk het volwassenentoneel en het jeugdtoneel.

 

VOLWASSENEN – ‘Weg met dat lijk!’

Korte inhoud:

Het Zwalms toneel De Munkgezellen is al jaren een vaste waarde in het Zwalmse toneellandschap. Telkens weet men het publiek te bekoren met een onvervalste klucht. “Weg met dat lijk” is van de Vlaamse auteur Julia Engelen en vertelt het verhaal van Adam Dobbelaere die thuiskomt van een zakenreis en in zijn eigen sofa het lijk aantreft van de directiesecretaresse van zijn baas. Meteen gaan de poppen aan het dansen want één voor één die ten tonele verschijnt kent het lijk en heeft bovendien een motief en geen alibi. Wanneer de kuisvrouw onverwacht op zondag komt werken en ook de politie ten tonele komt met een paar moeilijk te beantwoorden vragen, is niet veel meer nodig om tot hilarische toestanden te komen.

Om deze productie in goede banen te leiden, wordt terug beroep gedaan op de regie van Antoine Van Coster uit Zwalm. Hij zelf acteerde jaren bij het gezelschap en is sedert een vijftiental jaren hun vaste huisregisseur.

De cast wordt gevormd door Isabelle De Cooman, Sofie Vercamer, Rita Hoebeke, Lien Haelvoet, Marleen Versmessen, Baert Mario, Filip Goeteyn, Frank Van Huffel, Stefan Huyghe, Lieven Vander Linden.

De voorstellingen gaan door in het Parochiaal Centrum De Zwaluw in Decoenestraat 12 Te Zwalm op Vrijdag 7 en 14 feb, zaterdag 1, 8 en 15 feb om 20u en zondag 2 feb om 18u.

Nieuw dit jaar is een galavoorstelling op maandag 10 februari om 20u

Kaarten zijn te bekomen bij de spelers of te reserveren op nummer:
0479/29.39.97 of via Facebook http://www.facebook.com/demunkgezellen.vzw

Toneelseizoen 2020
JEUGD – ‘Belle en het beest!’

Korte inhoud

Belle en het beest is een echt feel good verhaal vol fantasie. Dit verhaal is geschreven en herwerkt door Herman Cogghe.
Het verhaal start in een kasteel waar een verwaande en arrogante prins bezoek krijgt van een oude vrouw. Zij vraagt enkel wat rust, warmte en voedsel maar wordt afgesnauwd en vernederd door de prins. De oude vrouw spreekt een vloek uit, ze verandert de prins in een afschuwelijk beest en betovert het kasteel en allen die daar wonen.
Wanneer Maurice verdwaald is in het woud, wordt hij gevangen genomen door het beest. Belle gaat op zoek naar haar vader en wil zijn plaats innemen. Alle inwoners van het kasteel hopen dat Belle het meisje is die de betovering kan verbreken. Zal Belle ooit kunnen gaan houden van een beest?

Deze jeugdvoorstelling wordt geregisseerd door Valerie Van Coster.

jeugdspelers zijn:
Dafne Huyge, Audrey De Vleeschauwer , Luna De Geyter, Noa De Geyter, Tess de Vriese, Charles Meert, Vibe Demeyere, Lisa Cousy, Jente Verbeurt, Emmely Dumont,
F é Van Den Eeckhaut, Lies Cauwel, Nathan Van der Haegen, Roel Van Crombrugge,
Bas De Mulder, Mona De Mulder, Leon De Mulder, De Cremer Catho, Thijs Verbeurgt,
Jutta Petermans, Lies Rogier, Tessa Haentjens , Zo ë Morel, Quint De Smet,
Kjell Muyshond,

Speeldata:

De   voorstellingen gaan door in het Parochiaal Centrum De Zwaluw in Decoenestraat 12 te Zwalm op 08-02, 09-02 en 15-02 telkens om 14u30.

Kaarten zijn te bekomen bij de spelers of te reserveren op nummer: 0479/29.39.97 of via Facebook http://www.facebook.com/demunkgezellen.vzw