Geslaagde geutelingenfakkeltocht in Elst

In Elst werd de derde geslaagde geutelingenfakkeltocht georganiseerd met daarbij een speciale gast. Apollonia Sterckx (Britney in VRT soap Thuis) is sinds vrijdag eremeter van de Apolloniakapel. Vooreerst kon ze kennis maken met de mooie relikwie monstrans die in de Apolloniakerk aanwezig is.   De fakkeltocht werd voorgegaan door de trommelaars uit Mater.   Tussendoor konden de deelnemers genieten van een drankje en een hapje.   Aan de H. Apolloniakapel ondertekende Apollonia een document waarbij ze het eremeterschap van de kapel aanvaardde. Burgemeester De Vleeschouwer zorgde voor een speciaal geschenk voor de gast.   Vervolgens ging het richting dorpsplein en was er nog de   vertelling van Morgane La Fay en het verbranden van de H. Apollonia.
Nadien kon Apollonia, de kersverse eremeter kennis maken in taverne ’t Hoekske waar door meter Marleen een ovenverse geuteling werd opgediend. Apollonia vond het een lekker product waar ze in de toekomst nog zeker eens zal voor terugkomen.