Toekomstige Miss Belgi ë heeft Herzeelse roots! Nuus versierde een exclusief interview!

Iris Van Onsem is onze trots en kandidate Miss Belgi ë. Nuus Herzele had met haar een exclusief interview. Lees hieronder verder….

Waarom schreef je je in als kandidate voor Miss Belgi ë?

“De reden waarom ik me inschreef voor Miss Belgi ë is mijn eeuwige nieuwsgierigheid, mijn ambitie en de drang om mezelf te blijven uitdagen. Voor mijn vrienden en familie kwam het eigenlijk zelfs niet als een verrassing (haha). Zij kennen me door en door en weten dat dit soort leerrijke avonturen op mijn lijf geschreven zijn. Desalniettemin, mag het niet gezien worden als een impulsieve actie. Pas na jaren wikken en wegen besloot ik om dan toch de sprong te wagen. Als 25-jarige was het mijn laatste kans om mee te dingen voor de titel van Miss Belgi ë. Die leeftijd zie ik eerder als een voordeel. Ik ben niet verlegen als het aankomt op spreken voor een publiek, ik ben onafhankelijk en kan zelf kiezen in hoeverre ik investeer, en door mijn maturiteit kan ik wel tegen een stootje.”

Kan je ons wat meer vertellen over je opleiding?

“Talen waren altijd mijn grootste interesse. Daarom koos ik voor de richting vertaler-tolk. Door omstandigheden heb ik deze echter niet afgewerkt en sloeg ik vanaf toen een andere richting in. Als student rolde ik al in de horeca en dat is met de jaren uitgebreid. Mijn eerste job na mijn studies was dan ook in een grote, nieuwe horecazaak met live cooking. Om mezelf dat niveau hoger te tillen (zie: mezelf weer uitdagen) werkte ik als zaalmedewerker voor het programma “Mijn Pop-Up restaurant” in 2017. Daarna besloot ik mijn kennis te verruimen en groeide ik uit tot B&B verantwoordelijke. Vandaag is de cirkel rond nu ik ook ervaring als hulpkok heb opgedaan. Bovendien heb ik die jaren ervaring als zaalmedewerker nu gebundeld en leid ik op zelfstandige basis private diners en gelegenheidsfeesten. Ik ben dus een echte autodidact, maar in tussentijd school ik mezelf ook telkens bij. Zo volgde ik, vanuit een grote passie en interesse, een cursus tot opruimcoach, rondde ik succesvol een opleiding af aan de Vlerick Business School, en leer ik momenteel de studie van kaasmeester. Zoals je ziet, kan men mij niet in één hokje passen, maar is alles wel op één of andere manier aan elkaar verbonden.”

Heb je naast je drukke agenda als bezige bij nog tijd voor hobby’s?

“Van klein af aan was dansen altijd mijn grootste bezigheid. In mijn tienerjaren deed ik dan ook competitiedansen. Bij opgroeien hoort minder tijd en is dit langzamerhand verwaterd. Doch, heb ik niet stilgezeten. Ik ben een echte waterrat en probeer af en toe te gaan zwemmen. Een aantal jaren geleden fietste ik ook de Mont Ventoux op, en tot op vandaag zit ik nog steeds op mijn koersfiets. Daarnaast doe ik aan bootcamp, en ontdekte ik een nieuwe sport: paardrijden. Maar waar m’n hart écht ligt is duiken (zie: waterrat). Twee jaar geleden werd mijn levensdroom werkelijkheid: duiken tussen de haaien (op Fiji!!). En sindsdien heeft de microbe mij niet meer losgelaten. Helaas zijn er niet zo heel veel mooie (zie: heldere) plaatsjes in Belgi ë om te duiken, en is het nogal moeilijk om dit jaar op reis te gaan. Maar dit gunt me wel de tijd om de ideale duikplaats uit te zoeken. Wederom zie je dus een brede waaier aan activiteiten omdat ik het heerlijk vind om van elk graantje iets mee te pikken.”

Hoe zie jij je toekomst?

“In de toekomst zou ik graag mijn opgedane ervaring in de horeca en de voeding bundelen door een eigen zaak te starten. Mijn businessplan wordt elke week bijgewerkt omdat ik boordevol idee ën zit, maar 1 ding kan ik alvast verzekeren: het zal iets vernieuwend zijn. Zoals ik al aangaf ben ik een beetje een manusje van alles en dat zal zich ook weerspiegelen in mijn zaak. Maar zonder chaotisch te zijn, want tenslotte volgde ik een cursus tot opruimcoach ;). Eenmaal dat succesvol loopt, zou ik graag eigenaar zijn van een woning in het buitenland. Dit met het idee omdat ik mijn oudere dagen toch graag in het buitenland zou verslijten. En het liefst dicht bij de zee, zodat ik af en toe de prachtige onderwaterwereld kan bewonderen.”

En je ultieme dromen?

“Mijn dromen liggen dus voornamelijk in de lijnen van mijn toekomstplannen. Ik hoop iets succesvol uit te bouwen en een stempel na te laten. Daar is Miss Belgi ë ook een mooie kans voor. Het kan je net dat extra zetje geven naar jouw ideale toekomst. Omdat ook mijn passie voor haaien zo groot is, zou ik later graag een foundation oprichten ter bescherming van deze diersoort. Het lijdt al jaren onder de overbevissing en het ontvinnen, voor nutteloze doeleinden zoals haaienvinnensoep of medicatie. Meer dan 100 miljoen haaien worden zo elk jaar gedood. Mensen laten begrijpen dat deze diersoort noodzakelijk is voor een goeie werking van onze planeet, is voor mij heel belangrijk. De oceaan is de long van onze aarde, en moet met alle zorg behandeld worden.”

Waarom word jij de nieuwe Miss Belgi ë Iris?

“Waarom ik dus Miss Belgi ë zou mogen worden? Miss Belgi ë wil het goede voorbeeld geven aan de volgende generatie. Ik kan dit goede voorbeeld zijn aangezien ik al degenen representeer die niet regelrecht voor 1 ding gaan in het leven, maar graag van alles wat proeven. Voor degenen met een diepe passie die denken dat het onmogelijk is te verwezenlijken. Voor degenen die denken dat ze er alleen voor staan, maar iemand ontmoeten die hen doet openbloeien. Voor degenen die zich soms eens verloren voelen, en eindelijk een balans vinden. Voor al degenen wie het beste uit zichzelf wilt halen, en soms niet weet hoe.”

 

Dank u Iris voor het fijne gesprek! Wij van Nuus en al onze lezers duimen voor jou en….onze stem heb je alvast!