Opnieuw zwaar ongeval in Heldergem

Vrijdag rond middernacht miste een jonge bestuurder de bocht ter hoogte van Oud-Dorp en richtte een ware ravage aan.

Een getuige vertelt: “Ik zat rustig op terras iets te drinken toen een wagen met zeer hoge snelheid de bocht miste. De wagen kwam van Aaigem en reed richting Heldergem. Zijn snelheid was dermate hoog dat het hem onmogelijk bleek de bocht te nemen waarop hij rechtdoor over de parkeerzone reed. Op de parkeerzone zijn snelheidsremmers aangelegd, waardoor de wagen uit balans raakte en een eerste geparkeerd voertuig ramde. Door de impact werd de aanrijder opzij gekatapulteerd en en ging hij over kop om vervolgens nog drie andere wagens in zijn ongeluk mee te slepen. Als bij wonder kwam de wagen terug op vier wielen terecht en is hij terug naar het initi ële punt van eerste impact gereden om daar tot stilstand te komen”

Minstens 3 auto’s zijn rijp voor de schroothoop. Onaangepaste snelheid ligt meer dan waarschijnlijk aan de oorzaak van dit ongeval.

De Heldergemstraat bleef, ter hoogte van Oud Dorp, dan ook een tijdlang afgesloten voor alle verkeer.

X