Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

College Melle, Leerlingen uit 2e en 3e graad secundair presenteren Jan Van Eyck 2.0

Burgemeester Dirk De Maeseneer samen met Filips de Goede, hertog van Bourgondi ë en Isabella van Portugal opende, de tentoonstelling van de 12 werken van Jan Van Eyck 2.0 in de gebouwen van Het College Paters Jozefieten te Melle.

Filips de Goede, hertog van Bourgondi ë en Isabella van Portugal zijn verheugd het werk van onze hofschilder Jan Van Eyck vandaag aan u te kunnen presenteren. ‘Yes you can’ zeggen wij volmondig tegen de 16 leerlingen uit 2e en 3e graad secundair die  enkele weken voor de lock-down in maart jongstleden  de gelegenheid hadden om de Van Eyck tentoonstelling in Gent in extremis te kunnen bezoeken. Ze maken een kopie van enkele werken naar eigen inspiratie, op een creatieve manier met Van Eyck aan de slag zijn gegaan, met deze mooie tentoonstelling tot gevolg. E én van de werken won eerder een prijs bij de stad Gent.

Graag ook uw aandacht voor het werk ‘kanunnik Van der Pael’, geen fotoshop maar een zelf gemaakte kopie van dit werk, met als knipoog het verwerkte zelfportret van de schilder.

12 tableaux vivants door leerlingen uit 2e en 3e graad secundair.

Jill Van Den Broecke (6LW6) portret van een vrouw

Jonathan De Smet (5LWE) portret man met rode kaproen

Mauro De Bock (6MWE) portret van man met anjer

Victoria Boudeweel Piscador (6LM) eigen schilderij annunciatie

Vlinder Dhooghe & Victoria Boudeweel Piscador (Ex – 6WEW – 6LM) annunciatie

Thomas Dejaeghere (6LW8) portet van een man

Tiebe Roggeman & Jelte Coussement (4WE2) Arnolfini en zijn vrouw

Ulysse De Wachter (4WE2) portret man met blauwe kaproen

Zhiyi Luo (4WE2) portret man met rode kaproen

Jean de Jonghe (4EA1) portret man met rode kaproen

Lorenz Neufcour (3EA) Lam Gods en Freddy Mercury

Elitha Muys (5MWE) gedicht

Eveline Verstraeten (4WE2) gedicht

 

Een doorlopende activiteit in de namiddag was een schildenspel: een kleurrijk spel dat sinds het bestaan van onze school gespeeld wordt volgens de oude spelregels en nog steeds met de originele schilden. Enkel de houten ballen zijn vervangen door tennis ballen.

X