Volleybalclub Saturnus Michelbeke  dames stopt na dit seizoen  op het hoogste niveau.

Vergrijzing bestuur, aanpassingen en corona nekken Brakelse volleybalploeg

Het bestuur van volleybalclub Saturnus Michelbeke heeft gisteren   beslist om niet meer aan te treden op het   hoogste niveau van het damesvolleybal liga A en dit   vanaf het seizoen 2021-2022.

Dit seizoen gaat men nog voluit en met volle kracht de competitie afwerken. De leasing van  de auto’s, kledij en de driejaarlijkse sponsorcontracten vervallen evenwel eind dit seizoen.

Men diende  terug een engagement aan te gaan voor een nieuwe termijn en dit zagen sommige bestuursleden niet zitten. Het bestuur bestaat uit een beperkte groep wat niet haalbaar was om verder te boeren.

Secretaris Sonia Van Cauwenberghe: “We zitten met een vergrijzing in ons bestuur en sommigen zien het niet zitten om   daar nog eens 3 jaar bovenop aan te treden. Tevens wordt de werking van een club steeds ingewikkelder want alles   moet digitaal. Het wordt alsmaar moeilijker.  Vrijwilligers en nieuwe bestuursleden liggen vandaag de dag   niet voor het rapen. Het vrijwillig en gratis engagement waar wij jarenlang voor getekend hebben is nog weinig aanwezig. Vandaag een ploeg runnen houdt meer in dan wedstrijden spelen.

Een zeer  belangrijk aspect dat zeker meegespeeld heeft in deze spijtige beslissing , is dat onze zaal volgend jaar terug een aantal zaken moet aanpassen om in liga A te blijven spelen. De lichtcapaciteit moet aangepast worden. Verder moet er een zwevende vloer komen en de vrije zones   naast het belijnde terrein worden uitgebreid met 1 meter. Dit dient in orde te zijn tegen de competitie van 2022-2023. Door corona zijn er trouwens veel tekortkomingen bij verschillende zalen naar boven gekomen. Deze kunnen we nog het hoofd bieden maar een nieuwe vloer ,vrije ruimte en verlichting daar kunnen we niet meer in meegaan. Onze zaal is gewoon te klein. We zijn onze motivatie ,energie en kracht een beetje kwijtgespeeld. Het is op zoals men zegt. Onze beslissing was al genomen voor de komst van corona maar de covid19 heeft ons natuurlijk ook parten gespeeld zoals bij iedereen en in elke club. De speelsters, spelers ,ploegen ,supporters en allen die ons genegen zijn , kunnen beamen dat we onze club geleid hebben met het goede huisvaderprincipe. Tevens hebben we de zorgen gedeeld en gedragen zoals het een goede huismoeder past.   Het is met spijt in ons hart   dat we dit beslissen   en het zal   diepe wonden slaan. We hebben tientallen jaren van ons leven klaargestaan en geleefd in het teken van de volleybal. Onze vrije tijd hebben we week na week gespendeerd aan onze volley. Nu gaan we het een beetje rustiger aandoen.”

Het duo en tandem voorzitter  Karel Van Den Berge en Sonia Van Cauwenberghe  verlaten het volleybal. Het nieuws dat de club ging stoppen werd gisteren pas bekend gemaakt aan de speelsters en trainersstaf. Men wou immers al kijken naar volgend seizoen en door deze beslissing nu bekend te maken kunnen A- speelsters en trainers   op zoek naar een nieuwe club. Dit seizoen dient nog afgewerkt te worden. In welke omstandigheden dit zal gebeuren   blijft nog de  vraag. Gaat er nog gespeeld worden door corona?

Bedanking

Sonia Van Cauwenberge: “Wij danken al onze oud -spelers ,speelsters ,trainers, bestuursleden, sponsors, supporters dat wij hen mochten leren kennen en met hen mochten werken. We hebben er veel vriendschappen aan overgehouden.

De club houdt niet op met bestaan. De provinciale en jeugdploegen blijven verder doen de volgende jaren. Het zaalverhuur wordt ook nog verdergezet.   Tot slot willen Karel en ik zelf  ,een respectvol dank u wel zeggen   aan onze  Ere-voorzitter Herman De Croo, onze schatbewaarder Eric Matton ,de stichters en aan raadgever Alexander De Croo . Van harte dank u wel  voor de jarenlange steun en samenwerking.”

Hoogtepunten   met tweemaal de bekerfinale in vijf jaar tijd

Het hoogtepunt voor deze club was ongetwijfeld het behalen van tweemaal de bekerfinale in vijf jaar tijd. Er werd wel tweemaal verloren maar het was toch een stunt.

In 2017 werd 50 jaar Michelbeke gevierd wat een groots feest   werd.

Enkele jaren terug werd de mannenploeg gestopt en nu de vrouwenploeg op het hoogste niveau.

Michelbeke was jarenlang het uithangbord in het volleybal om tussen  steden te prijken als Gent, Antwerp, Oostende, Charleroi, Tongeren enz…….Herman De Croo wees ons erop dat heel wat clubs massaal steun kregen van o.m. stad enz….Voor een kleine gemeente  als Brakel was het dan ook dubbel moeilijk om zich te handhaven bij de top. Michelbeke heeft nu wel de premier van ons land maar ook dit is tijdelijk!!

Foto archief BB (tussen 2001 en 2020)

 

X