Grond is verzadigd door de aanhoudende regen (Brakel-Zwalm-Horebeke)

 

In de ganse Zwalmstreek (Brakel-Zwalm-Horebeke) is de grond verzadigd door de aanhoudende regen. In Brakel heeft Everbeek-Beneden het zeer zwaar te verduren maar ook de beken in het centrum van Brakel zijn overvol.

Heel wat straten zijn trouwens afgesloten. Zo waren er o.m. problemen aan :  Peperendaalwijk, Kammeland, Sint-Franciscusstraat,  Breedstraat,  Kroonstraat ,  Boembeke, Leberg enz……

Schepen voor openbare werken Sabine Hoeckman( Brakel) : “De grond is totaal verzadigd. Het is niet dat we de beken niet reinigen. Het blijft maar regenen. Op sommige plaatsen blijft het water gewoon op de weg staan omdat het zijn weg niet kan vinden naar een nabijgelegen beek. Dit komt voor als er een serieuze berm ligt tussen de weg en de beek. We moeten het water dan beter kanaliseren en enkele doorgangen maken. Verder worden er zandzakjes aangevoerd waar nodig en is het gemeentepersoneel en brandweer aan de slag.”

Op de grens tussen Zwalm en Horebeke langs de Smarre staat het water bijzonder hoog en op het Molenpad in Munkzwalm is het water buiten zijn oevers getreden.