Flanders motorrit met uitsluitend Honda Pan European.

Nostalgie naar de oerdegelijke HONDA PAN EUROPEAN

Gisteren zondag reden een 27-tal moto’s – allemaal type Honda Pan European een tocht door een groot gedeelte van West-Vlaanderen en de Vlaamse Ardennen. Het ging om een   puike   organisatie van Pan European Flanders met als verantwoordelijken Serge Casier en Freddy Meysman.

Het ging om een tocht van bijna 250km met start op de Markt van Gistel. Het parcours ging via Diksmuide, de Kemmelberg, Ieper, Menen, Kortrijk, Oudenaarde, Mater, Koppenberg, Wortegem-Petegem, Zulte, Wingene en Zedelgem naar Gistel.

Allemaal motorrijders die een hart hebben voor een Honda Pan. Zo waren er exemplaren bij uit de jaren negentig tot en met het laatste productiejaar 2016. Een motorrijder uit   Kalken had er met zijn bike zelfs meer dan 300.000km op de teller. De eerste generatie werd gefabriceerd tot en met 2001. De tweede generatie vanaf 2002.   Het niet onopgemerkte gezelschap bestond uit motorrijders uit alle windstreken in Vlaanderen. Deze moto’s zijn blijkbaar gegeerd voor een publiek tussen 20 en 76 jaar!!