©Sophie Richez - E𝘦𝘯 𝘮𝘰𝘰𝘪𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯𝘸𝘦𝘳𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘶𝘴𝘴𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘴𝘵𝘢𝘥 𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘥𝘳𝘪𝘦 𝘱𝘢𝘳𝘵𝘯𝘦𝘳𝘴 𝘥𝘪𝘦 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘰𝘯𝘴 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘶𝘶𝘳𝘵𝘸𝘦𝘳𝘬 𝘪𝘯 𝘩𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘯𝘦𝘮𝘦𝘯, 𝘯𝘢𝘮𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘚𝘢𝘮𝘦𝘯𝘭𝘦𝘷𝘪𝘯𝘨𝘴𝘰𝘱𝘣𝘰𝘶𝘸 𝘖𝘰𝘴𝘵-𝘝𝘭𝘢𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯, 𝘗𝘐𝘕 𝘷𝘻𝘸 𝘦𝘯 𝘕𝘪𝘯𝘰𝘷𝘦 𝘞𝘦𝘭𝘻𝘪𝘫𝘯.

De Blokbusters maken radio en televisie in de Pollarewijk

De Vredelaan in de Pollarewijk was op zondag 4 juli tussen 14 uur tot 17 uur het decor van De Blokbusters, een radio- en tv-show voor en door de buurtbewoners van de Pollarewijk. Johan Petit en Erhan Demirci presenteerden de show en draaiden verzoekjes van inwoners. Mensen die een verhaal of anekdote wouden delen, konden plaatsnemen aan de microfoon. De ontboezemingen waren te volgen via www.blokbusters.tv en bij Radio Ninove op 95 fm.

©Sophie Richez – De Blokbusters maken radio en televisie in de Pollarewijk

“Eigenlijk is dit het officieuze startmoment van ons buurtwerk in de Pollarewijk”, zegt schepen Henri Evenepoel. “Sinds enkele weken hebben we daar een voltijds buurtopbouwwerker, Manon Vanderpoorten, die al bij heel wat mensen ging kennismaken, maar De Blokbusters is het eerste grote event om de inwoners samen te brengen. Het is ook meteen een mooie samenwerking tussen de stad en de drie partners die voor ons het buurtwerk in handen nemen, namelijk Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, PIN vzw en Ninove Welzijn.”

©Sophie Richez – Burgemeester Tania De Jonge en schepen Henri Evenepoel vroegen een plaatje aan, “iedereen is van de wereld”
©Sophie Richez – Onze zingende burgemeester Tania De Jonge

De buurtwerking in de Pollarewijk spreidt zich ook uit over de Burchtdam, Brusselstraat en de ‘Achturenwijk’ aan de Brusselsesteenweg. Momenteel, bij de opstart, ligt de klemtoom nog op de Pollarewijk, waar sinds kort ook een buurthuis is in de Nijverheidslaan 12. In dit huis zullen allerhande activiteiten georganiseerd worden en kunnen inwoners samenkomen. Later dit jaar krijgt de buurtopbouwwerker trouwens een nieuwe collega, die de rol van toeleider opneemt. Samen gaan ze in gesprek met de inwoners van de buurt, en brengen ze verbinding tussen mensen. Ze luisteren ook waar de noden liggen, en brengen inwoners in contact met stadsdiensten of externe partners.

De Blokbusters bezoeken Ninove door een samenwerking van de stad, cc De Plomblom, Ninove Welzijn, Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen en PIN vzw. KAAi vzw zorgt voor een drankje.

©Sophie Richez – Zelfs de jeugd kwam aan bod, en maakten een peperkoeken huis
©Sophie Richez – Directeur Ninove Welzijn Leentje Cornelis
©Sophie Richez – https://blokbusters.tv/
©Sophie Richez – De Blokbusters maken radio en televisie in de Pollarewijk
©Sophie Richez – Tijdens het verzoekprogramma werd Sonja in de bloemetjes gezet, voor een nobele daad
X