Uit uw kot voor uw kot: Woon- en energiemarkt komt in september naar Merelbeke en omliggende gemeentes

De interlokale vereniging Wonen Leie en Schelde startte in 2020 gloednieuwe woon- en energieloketten op. Tijdens zo een zitdag kan elke inwoner gratis terecht bij een deskundige om vragen beantwoord te krijgen rond bouwen, wonen en huren. COVID stak echter een stokje voor deze fysieke doorstart.

Met de campagne ‘Uit uw kot voor uw kot’ wil ‘Wonen Leie en Schelde’ haar woon-en energieloketten nog eens extra promoten en inwoners bewust maken van haar bestaan.
Daarom organiseert de vereniging vanaf september in elke aangesloten gemeente een heuse infomarkt om de burger te informeren over en te helpen bij alles wat te maken heeft met wonen, huren, (ver)bouwen, energiezuinige investeringen, premies en contracten.
“We weten dat veel mensen met vragen zitten over hun woning,” zegt voorzitter Isabelle van De Steene. “daarom hebben we een team van experten samengesteld om onze inwoners maximaal te adviseren en te begeleiden bij hun vragen. We zullen ons dit najaar in élke gemeente laten zien zodat mensen weten dat we er zijn voor hen. Met de ‘Uit uw Kot voor uw Kot’ momenten tonen we dat we aangesproken willen worden. We zorgen voor een namiddag met alles wat we gemist hebben in de COVID-periode. Een warm welkom, een kop koffie of een drankje en een mini-infomarkt over wonen en energie met onze eigen experten.”
In De Pinte, Gavere, Melle, Merelbeke, Nazareth en Sint-Martens-Latem worden er naast de eenmalige energie-en woonmarkt dus ook permanente zitdagen georganiseerd. “We hopen dan ook ten zeerste dat inwoners de weg naar de energieloketten vinden. We willen ze zo goed mogelijk ondersteunen om de woning waarin ze wonen duurzaam en energievriendelijker te maken.”

 

Uit uw Kot voor uw Kot!

Doorlopend van 16-20u.

Gratis – inschrijven niet nodig

Merelbeke 14 september 2021 Cultuurhuis, Driekoningenplein 1, 9820 Merelbeke
De Pinte 21 september 2021 OCP Polderbos, Polderbos 20, 9840 De Pinte
Melle 28 september 2021 Studio M, Molenweg 10, 9990 Melle
Gavere 5 oktober 2021 Ontmoetingscentrum Racing, Markt 20, 9890 Gavere
Nazareth 21 oktober 2021 CC Het Centrum, Dorp 22, 9810 Nazareth
Sint-Martens-Latem 26 oktober 2021 Brouwerijschuur, Dorp 24, Sint-Martens-Latem