22ste Kasseifeesten in Brakel-Zegelsem op 19 september 2021

Meer dan 2 km markt - Les Amis de Paris -Roubaix zijn de speciale gasten

 

Op zondag 19 september heeft de 22ste editie plaats van de Kasseifeesten in het kasseidorp Zegelsem. Het  hoofditem blijft uiteraard de grote rommelmarkt  tussen 9u en 18u in het centrum.  Het blijft volgens de organisatoren de bedoeling  een gezellige en aangename rommelmarkt ( langer dan 2 km) samen te stellen met standjes in de Teirlinckstraat, Ursmarusstraat tot op de legendarische Haaghoek gekend door ieder wielerliefhebber.  Hoofdorganisator is Gezinsbond In de Rand (Elst-Michelbeke-Zegelsem) die een beroep kan doen op heel wat vrijwilligers om weer een succes te maken van dit gebeuren.

Verder is er de 19de Kasseidorptocht in  een organisatie van de Randstappers. De verschillende wandelafstanden zijn : 6-12-18 en 24km. Deze tochten doen de mooiste plaatsjes van Brakel aan. Men kan de verschillende afstanden combineren en zo ruim 24km wandelplezier beleven.  Wandelen kan tussen 8u en 15u. De start is voorzien in de school.

De expo in de kerk  ( toegankelijk van 9u tot 18u) heeft heel wat in petto dit jaar. Kunstenaars dit jaar zijn: Marc Ghyselinck, Suzanne Faut, Greta Beyl en Brigitte Bauwens. De geschiedenis van de  rekenmachine wordt eveneens uitvoerig behandeld door Eddy Wancour.

Speciale gasten  dit jaar zijn Les Amis de Paris-Roubaix.

Vrijdag ll. had de vooropening plaats van de expo in de kerk. Er had een echte verbroedering plaats met Les Amis de Paris-Roubaix. Er is tevens een uitgebreide expo te bezichtigen op zondag 19 september.

Jean Guy Sapin, Alain Bernard, Hubert Couplet en Guy Mathon kregen een medaille en een  kassei overhandigd van Zegelsem vanwege hun verdienste voor het behoud van het kasseipatrimonium.  Alain Bernard hield er een toespraak. Er werden tevens medailles overhandigd aan verdienstelijke mensen uit Zegelsem. Tevens kregen Marc Ghyselinck ( gewezen directeur Het Groene Lilare) en voorzitter van de culturele raad Ludwig De Temmerman een medaille. Deze medailles werden overhandigd door minister van staat Herman De Croo. Burgemeester Stefaan Devleeschouwer mocht de expo officieel openen.

Kasseicocktail 

Johan Museeuw en premier Alexander De Croo

Muzikale animatie ontbreekt evenmin want er zijn optredens voorzien van De Zwalmfanfare, De Brakelse reuzen, Helmut keyboardshow,  Elvis, dansgroep Showspot en Kate Lane.  Verder voorziet men kinderanimatie. Er is het kampioenschap kasseiwerpen.  Nieuw dit jaar is de samenstelling van een KASSEICOCKTAIL die als aperitief wordt uitgeschonken.

Als apotheose is er de Gouden Kasseiworp met als eerste prijs 125 euro cash en tal van andere prijzen.  Werpers van dienst zijn de leeuw van Vlaanderen Johan Museeuw en premier Alexander De Croo .

 

 

X