22ste Kasseifeesten waren top in het kasseidorp Zegelsem

De 22ste editie van de Kasseifeesten in Zegelsem waren bijzonder succesvol. Enkele duizenden bezoekers vonden opnieuw de weg naar het kasseidorp Zegelsem. De rommelmarkt kende enorm veel succes met standhouders uit alle windstreken van het land.

Verder zijn er de wandeltocht, optredens, de tentoonstelling in de kerk. Er werd een speciale band opgebouwd met de vereniging LES AMIS DE PARIS-ROUBAIX die eveneens deelnamen aan de activiteiten.

Er was het kampioenschap kasseiwerpen dat opnieuw werd gewonnen door de titelverdediger van 2019 Didier Steenhaut. Hij was terug de sterkste.

De optredens gingen van start om 10.30u met de Zwalmfanfare. Het werd een optocht door de Teirlinckstraat en de Haaghoek samen met de Brakelse reuzen. Vervolgens was er een kleine plechtigheid voorzien aan het monument van de B17 en aan het monument naast de kerk. Er was hierbij aandacht voor de slachtoffers van beide wereldoorlogen maar ook recent aandacht voor de pandemieslachtoffers in België en Frankrijk.  Het Franse volkslied , de Marseillaise werd eveneens gespeeld door de Zwalmfanfare.

Vervolgens was er het mooie optredens van Showspot, Elvis en Kate Lane en Helmut.  Er was kinderanimatie met vertellingen, pony’s en het springkasteel. Er was een emotioneel moment toen er een medaille van Zegelsem werd overhandigd aan de weduwe van Hubert Huysentruit. Hubert overleed in maart 2020 en kleurde jaren mee de Kasseifeesten door deel uit te maken van de Montanas en Dance Fever.

De apotheose van de 22ste Kasseifeesten was de gouden kasseiworp. Premier Alexander De Croo nam die voor zijn rekening met Jean Guy Sapin van Les Amis de Paris-Roubaix.

 la fête du pavé staat nu ook op de kaart in het noorden van Frankrijk. 

Het was Emile Vijls uit Horebeke die de hoofdprijs, zijnde 125 euro in ontvangst mocht nemen.

De organisatoren Gezinsbond In de Rand en wandelclub De Randstappers waren tevreden met deze mooie editie.