© Still video

Herzele: vader gaat pesters zoon te lijf maar wordt zelf belaagd

Op de sociale media gaat een video rond van een vechtpartij aan het Sint-Paulusinstituut in Herzele waarbij te zien is hoe een vader enkele leerlingen van de school te lijf gaat en hij daarbij  belaagd wordt door de scholieren.

De video dateert van afgelopen maandag 9 mei. Op de beelden wordt duidelijk dat de zoon van de man eerder fysiek belaagd werd door enkele leerlingen. De directeur van het Sint-Pauluscollege heeft het in een schriftelijke reactie op VRT-nieuws dat het voorval oppikte, zie link, over een “incident op de speelplaats waar leerkrachten en opvoeders snel bij waren en dit onmiddellijk aangepakt en opgevolgd hebben” en verder in het VRT-artikel “Een ouder van de betrokken leerlingen begaf zich na schooltijd naar de school en gaf één van de leerlingen een klap. Dit is geëscaleerd. De politie werd erbij gehaald en de zaak wordt nu verder opgevolgd” De directeur van de school geeft ook aan het incident ten zeerste te betreuren en “Ook de school zal stappen ondernemen. Wij betreuren het gebruik van geweld. Geweld kan nooit een antwoord zijn, ook niet als reactie op geweld.”