Organisatoren van de Kasseifeesten  Zegelsem ondertekenen vriendschapscharter met Les Amis de Paris-Roubaix

Gezinsbond In de rand (Elst-Michelbeke-Zegelsem), tevens de organisator van de Kasseifeesten ondertekenden gisteren een vriendschapscharter met Les Amis de Paris-Roubaix.

Het was gisteren een hartelijke ontvangst in het noorden van Frankrijk waar historische plaatsen werden bezocht die vandaag nog steeds actueel zijn tijdens  het wielermonument  Paris–Roubaix.

Zo werd er een bezoek gebracht aan de vélodrome Roubaix – Jean Stablinski,  de Stade vélodrome waar enkele weken terug Dylan van Baarle de koers won voor onze nationale kampioen Wout Van Aert. Bij het bezoek aan de vélodrome was er een surprise ( verrassing) met de passage van een wielrenner met een fiets uit de jaren ’20 van de vorige eeuw.

Vervolgens was er een bezoek  aan de laatste secteur pavé vlak voor het binnen rijden van de vélodrome.  De laatste 300 meter voor de Velodrome zijn vernoemd naar Charles Crupelandt, de enige winnaar van Parijs-Roubaix die uit Roubaix komt. Hier vinden we de namen in de kasseien van de winnaars van weleer.

Vandaar ging het naar de historische douches van Paris-Roubaix en tenslotte naar het museum.

In het museum vinden we ook de kassei terug die vorig jaar werd overhandigd in Zegelsem aan Les Amis de Paris-Roubaix naar aanleiding van hun bezoek en de expositie in de kerk.

In het museum  Paris-Roubaix werd ook het vriendshapscharter ondertekend tussen Les Amis de Paris-Roubaix  met voorzitter François Doulcier en Bert Broos (Kasseifeesten Zegelsem).

Dit in o.m. de aanwezigheid van twee Brakelse schepenen Peter Vanderstuyf en Sabine Hoeckman, Ingrid Viaene, Paul Beke en verzamelaar Eddy Wancour. Voor Les Amis de Paris-Roubaix waren naast de voorzitter ondermeer aanwezig:  de vice-president Jean-Guy Sapin, Hubert Couplet, Jocelyne Mondion, Yves Mondion en Guy Mathon etc….

Vervolgens werd het glas geheven en werd nog nagekaart over deze vriendschapsbanden  tussen Les Amis de Paris-Roubaix en de Kasseifeesten in Zegelsem. De volgende Kasseifeesten hebben plaats in Zegelsem op zondag 18 september 2022 met een grote rommelmarkt, optredens, wandeltocht, kinderanimatie, expositie enz……

SIGNATURE DE LA CHARTE D’AMITIE ( Roubaix-Zegelsem ) – YouTube

X