Cedric Keppens wint bij de nieuwelingen en Williams Georgia bij de elite dames op den Berg koersen (Balegem)

Na de koers barst een feestje los en vlogen de wijtingen rond

Rudy en Conny Colman van café De Steenput organiseerde voor de 35ste maal hun kermiskoers, op zaterdag voor de nieuwelingen en de maandag voor de elite dames. Alles werd provisioneel aan elkaar gepraat door koer reportage man Kurt De Gelas.

Ze konden rekenen op 68 deelnemers voor de nieuwelingen waarvan 12 buitenlanders, dienden 8 ronden te betwisten goed voor 67 km. Een valpartij in de eerste ronde schakelde reeds enkele deelnemers uit en een ontsnapping met 5 hield stand. Ze gingen samen de laatste ronde in met een boni van net geen twee minuten. Toch werd er niet gespurt voor de zege want klasse man Cedric Keppens uit Vlierzele kon zich als Oostvlaams kampioen loswerken (15de zegen) en een mooie voor sprongzege behalen. Als 2de Matthijs De Clercq, 3de Lomme Van den Meerssche.

Uitslag nieuwelingen 66 deelnemers , afstand 67km

1 KEPPENS Cedric
2 DE CLERCQ Matthijs
3 VAN DEN MEERSSCHE
4 SAGE Dylan
5 VANHUFFEL Matteo 6 STUER Thor
7 VAN DER VURST
8 WALLACH Eilam
9 COLLIN Enzo
10 Loones Jef

 

 

 

De maandag verzamelde 58 elite dames voor 11 rondjes goed voor 90 km. De wedstrijd begon een kwartier later omdat er nog deelnemers in de file stonden, om 15.15 klonk dan het fluitsignaal voor de start. Men kom ook premies verzamelen ter hoogte van fietsen Stefan. De Nieuw-Zeelandse Williams Georgia won de wedstrijd voor 2 Castrique Alana, 3 Meert Marieke.

Uitslag Elite dames 58 deelnemers, afstand 90km
1 WILLIAMS Georgia
2 CASTRIQUE Alana
3 Meert Marieke
4 VAN DE GUCHTE Quinty
5 COLBORNE Henrietta
6 DEBBOUDT Lensy
7 GIELKENS Esmée
8 LIND Magdalene
9 DE CLERCQ Katrijn
10 SCHOKKAERT Febe

 

 

 

LEUTE en  VERMAAK na de koers
Na de prijsuitreiking van de elite dames barste het feestje los met een optreden imitator Ander Hazes (Johnny Montero) nadien een optreden van de covergroep midnight gang ( vroeger l’avanti). Maar iedereen zat te wachten op de traditionele haringen worp (gedoogde wijting) met 3 prijzen (25€-12.5€-12.50€). Rudy had een 1000 tal prijzen samen gebracht die hij dan van op het podium en met enkele medewerkers het publiek in gooide. Enkel hespen werden direct aangesneden. Bij het wisselen van het podium kwam een oud vriend Omen optreden en de afsluiter was voor de groep fifties fever een van de laatste optredens door een verhuis naar Spanje.