23ste Kasseifeesten in Zegelsem

Er was een herfstweekend  voorspeld met veel regen. De regen viel met bakken uit de lucht op zaterdag maar zondag bleef het  wonderbaarlijk  droog in het kasseidorp  Zegelsem. Het lijkt er op dat de weergoden de Kasseifeesten gunstig gezind zijn want na de feesten rond 20u begon het wel  te regenen.

Door de voorspelde regen  kwamen een aantal marktkramers niet opdagen maar toch was er nog behoorlijk volk  op de feesten met de trouwe ingrediënten: de rommelmarkt, optredens, expositie, wandeltocht, kinderanimatie, kasseiwerpen en de  kasseiworp.

Tijdens de plechtigheid  rond de middag werd er halt gehouden aan de B17 waar de Amerikaanse hymne werd gepeeld door de Koninklijke harmonie uit Mater. Vervolgens werd  nog de  Marseillaise, het Belgisch volkslied en de Vlaamse leeuw gespeeld.

Er waren verschillende smaakvolle optredens tijdens het namiddagprogramma.  De reuzen van Elst en deze van Brakel waren eveneens van de partij.

Het kampioenschap kasseiwerpen werd gewonnen door Bjorn  Vanderosieren met 7,75meter  voor  Nico Maljers  ( 6,52m) en D’haene Jonathan ( 6,36m )

Bij de vrouwen was Els Devogeleer de sterkste met een worp van 3 m voor Vandaele  Christone met 2,62m en Ann Gitsels uit Brugge met 2,90m.

De gouden kasseiworp met als hoofdprijs 125 euro werd gewonnen door  Francis Deboeverie  uit Brakel.

Deze keer waren premier Alexander De Croo  en Vlaams minister Matthias Diependaele aanwezig . Minister van staat Herman De Croo was eveneens present.  De organisatoren van de Kasseifeesten hebben een vriendschapscharter met Les Amis de Paris Roubaix.  Deze waren  op de afspraak met president François Doucier en vice-president  Jean – Guy Sapin.

 

Een marktkramer omschreef  de 23ste Kasseifeesten als volgt: “De kasseifeesten in Zegelsem waren alvast goed te genieten. Geen druppel gespot maar Elvis was in vorm, de dansmariekes wervelden, de fanfare zorgde voor ambiance terwijl de reuzen schreden, de koffie van Hoorens was romig, de broodjes verzorgd en de afwezige verkopers op de rommelmarkt hadden ongelijk. Bedankt voor de organisatie. We verkozen hier te komen in plaats van een autoloze stad te bezoeken.”

 

X